Anbefaler Vivo V5 smarttelefon. Verdens første telefon med 20 MP front kamera

Prøv en Vivo V5 neste gnag du bytter telefon. Etter min mening er det nå blitt alt for dyrt å kjøpe en mobiltelefon av toppmodell her i Norge.Aktører som Samsung og Apple har fått et slags monopol på det norske mobilmarkedet, og lar oss betale godt for sine merkevarer av topp kvalitet. Alt for godt faktisk. Det er rett og slett snakk om grov overprising når de nyeste modellene selger for kr 8000,-.Men dette kan det bli en slutt på.

De senere årene er det nemlig kommet veldig mange nye mobilprodusenter inn på markedet. Mange av dem fra Kina, og noen av dem har allerede fått gjennomslag her i Norge. Vi kjenner for eksempel Huawei og Xiaomi. Og flere kommer. Økt konkurranse om kundene fører ofte til reduserte priser. I hvert fall dersom kvaliteten er den samme. Og det kan den godt være. Smarttelefonen jeg anbefaler her heter Vivo V5. Og det er ingenting som skiller den fra toppmodellene til Samsung og Apple – bortsett fra prisen!!

vivo 6

Jeg betalte kun en fjerdepart av hva toppmodellen til Samsung koster!

Om Vivo V5

Vivo V5 smarttelefon ble lansert i november 2016. Telefonen leveres med en 5,50-tommers berøringsskjerm med en oppløsning på 720 piksler x 1280 piksler. Vivo V5 er drevet av 1,5 GHz okta-core MediaTek MT6750 prosessor og den kommer med 4 GB RAM. Telefonen har 32 GB intern lagringsplass som kan utvides opp til 128 GB via et microSD-kort. Hva kamera angår, er Vivo V5 utstyrt med et 13-megapiksel primærkamera på baksiden og et 20-megapiksel frontkamera for perfekte selfies.

Vivo V5 kjører Android 6.0.1 og er drevet av en 3000mAh ikke flyttbart batteri slik som Apple sine. Målene er 153,80 x 75,50 x 7,55 (høyde x bredde x tykkelse) og veier 154.00 gram.

vivo 5

Vivo V5 er en dual SIM (GSM og GSM) smarttelefon som godtar Micro-SIM og Nano-SIM. Tilkoblingsmuligheter inkluderer Wi-Fi, GPS, Bluetooth, USB OTG, FM, 3G og 4G (med støtte for Band 40 brukes av enkelte LTE-nettverk i India). Sensorer på telefonen omfatter Compass magnetometer, Proximity sensor, Akselerometer og lyssensor.

Telefonen lades med vanlig mikro USB, og har støtte for opplåsing med fingeravtrykk så vel som mønster og kode. Du kan kombinere disse slik at du kan for eksempel kan velge mellom å låse opp med fingeravtrykk eller mønster. Den har også en gjestemodus hvor du kan sette opp et eget mønster eller kode for gjester. I gjestemodus kan du sette opp telefonen slik at gjester ikke får tilgang til programmer, bilder og utvalgte kontakter. Dette gjelde også samtalelogg og meldinger.

Telefonen kommer i fargene gull og rosa.

Esken inneholder

Når du pakker opp telefonen finner du i esken en lader, et par øretelefoner og en blankt silikondeksel som beskytter baksiden av telefonen. Skjermbeskytter av plast er allerede påsatt.

Pris og tilgjengelighet

Dessverre kan du ikke kjøpe telefonen i Norge. Jeg ser at de selger den på amazon, men de sender antakelig ikke til norsk adresse. Du må i så fall ordne en mellomadresse eller postboks, og få den videresendt derfra. Du kan se etter den i utenlandske nettbutikker. Dette betyr at du ikke kan velge norsk språk på den siden du ikke kan velge Norge som land under region. Telefonen fungerer imidlertid utmerket på engelsk, og du kan bare installere et norsk tastatur.

Vivo V5 er laget for det indiske markedet, men selges også i mange andre land. Selv kjøpte vi våre i Thailand, og prisen omregnet i norske kroner er ca 2000,-.

Se etter denne telefonen dersom du skal reise til utlandet. Den er så avgjort vert pengene.

 Spesifikasjoner

GENERAL
Release date November 2016
Form factor Touchscreen
Dimensions (mm) 153.80 x 75.50 x 7.55
Weight (g) 154.00
Battery capacity (mAh) 3000
Removable battery No
Colours Crown Gold, Grey
SAR value 0.22
DISPLAY
Screen size (inches) 5.50
Touchscreen Yes
Resolution 720×1280 pixels
HARDWARE
Processor 1.5GHz octa-core
Processor make MediaTek MT6750
RAM 4GB
Internal storage 32GB
Expandable storage Yes
Expandable storage type microSD
Expandable storage up to (GB) 128
CAMERA
Rear camera 13-megapixel
Flash Yes
Front camera 20-megapixel
SOFTWARE
Operating System Android 6.0.1
Skin FunTouch 2.6
CONNECTIVITY
Wi-Fi Yes
Wi-Fi standards supported 802.11 b/g/n
GPS Yes
Bluetooth Yes, v 4.00
NFC No
Infrared No
USB OTG Yes
Headphones 3.5mm
FM Yes
Number of SIMs 2
SIM 1
SIM Type Micro-SIM
GSM/CDMA GSM
3G Yes
4G/ LTE Yes
Supports 4G in India (Band 40) Yes
SIM 2
SIM Type Nano-SIM
GSM/CDMA GSM
3G Yes
4G/ LTE Yes
Supports 4G in India (Band 40) Yes
SENSORS
Compass/ Magnetometer Yes
Proximity sensor Yes
Accelerometer Yes
Ambient light sensor Yes
Gyroscope No
Barometer No
Temperature sensor No

Les også

Legg inn en kommentar