Farger & Frukter – Surrealistisk saktefilm for små barn

I januar 2017 slippes filmen Farger & Frukter på Youtube – som er den første i en planlagt serie youtubefilmer for små barn – på samisk, norsk, svensk og engelsk.

En film av Ann Holmgren

Regissør og manusforfatter Ann Holmgren, som selv har samisk bakgrunn, står bak produksjonen, som er laget med støtte fra Det Internasjonale Samiske Filminstituttet.

«Da sønnen min var to år ville jeg finne filmer som kunne introdusere ham til grunnleggende språk, farger, former og ideer. Det finnes et hav av denne typen filmer på engelsk, men de fleste holder lav kunstnerisk og pedagogisk kvalitet.»  

Filmen farger & Frukter

Farger & Frukter er en film som tar i betrakting små barns psykologi. Budskapet presenteres saklig og rolig, uten kjappe klipp, men filmen er fortsatt full av overraskelser. Musikken er laget spesielt til filmen, og er med på å skape en underfundig og vennlig stemning som barn fort blir glad i og læring er gøy.

Inline image 1

«Vi tror mange mammaer og pappaer setter pris på alternativer til de kommersielle, stressende og ofte masseproduserte filmene som ofte presenteres for små barn på Youtube. Samtidig vil vi at foreldrene selv skal kunne se filmene og glede seg over flere dimensjoner av fortellingene.»

Innhold

Hovedrolleinnehaver Laara Stinnerbom har samisk bakgrunn og er utdannet som danser og musiker. Han har en eventyrlig utstråling som barn fascineres av. Som en samtidig Pippi Langstrømpe gestalter han en helt egen, modig karakter, som kler seg og gjør som han vil, enten det er ballkjoler, orientalske kjortler eller plagg av den mer futuristiske sorten. I filmen interagerer Laara med en noe uforutsigbar, fruktelskende robot som – i bytte mot frukt, presenterer ham for fargene, èn etter èn.

 

Farger og Frukter (NO)  Ivdnnit (samisk)
Regi: Ann Holmgren
Medvirkende: Laara Stinnerbom & Mir Aurebekk
Musikk og lydlegging: Nikolai Aurebekk
Kamera: Ingrid Styrkestad
Produksjonsassistent: Erlend Barratt-Due Solum

 

Foreløpig er filmen sluppet både på samisk og norsk, med svensk. I løpet av 2017 er det planlagt 7 filmer til i samme ånd, samt en tilhørende App.

 

Les også

Legg inn en kommentar