20 tegn på at partneren mulig er utro

Her er 20 tegn på at partneren mulig er utro:

1. Forandringer i humør. Partneren får plutselig et annet reaksjonsmønster og blir for eksempel mer oppfarende, avvisende, sint, ect.

2. Forandringer i oppførsel. Vaner, interesser eller døgnrytme endrer seg plutselig.

3. Blir opptatt av eget utseende. Kler seg finere, sminker seg og/eller begynner å trene. Samtidig bortforklarer de hvorfor. Later som en ny interesse for trening handler om helse og ikke hvordan de ser ut.

4. Hemmelighold. Opplysninger blir holdt tilbake, og forklaringer på ting som skjer, er rare eller viser seg å ikke stemme.

5. Distanserer seg fra vennene sine. Mange som er utro holder det helt hemmelig, også for sine nærmeste venner. (NB: Andre forteller det og får vennene til å hjelpe til med å skjule utroskapen).

6. Tenker seg mer om før de snakker, i frykt for å avsløre noe.

7. Er fjerne. Tydelig at tankene er et annet sted.

8. Bygger opp under selvstendigheten sin. Sørger for egne hemmelige passord til mobil, facebook etc. Oppretter bankkonto, kredittkort etc i eget navn, hvis paret har felles økonomi.

 

 

9. Passer veldig godt på alltid å ha mobilen med seg, så den ikke ligger og slenger rundt omkring. Sletter anropslogger og meldinger. Tekstmeldinger kan tikke inn veldig sent på kvelden eller midt på natten.

10. Skjuler hva de holder på med på PC’en og slår den gjerne av hvis du nærmer deg. Sitter gjerne oppe med den etter at du har lagt deg.

 

11. Han/hun er mye på reise eller overnatter borte. De sørger gjerne for å treffe den nye i en annen by for å redusere risikoen for å bli tatt.

12. Han/hun har fått en ny kollega eller venn som de viser stor interesse for. Hevder at det bare er en venn, eller at den andre er lesbisk/homofil og dermed ingen trussel.

13. Vil ta hånd om og vaske klærne sine selv, da klærne kan ha lukt/merker fra samvær med den andre.

14. Dusjer ofte for å fjerne lukten av den andre.

15. Jobber angivelig mer overtid enn før. Og tar gjerne på seg flere prosjekter enn tidligere, for så å kunne snike seg unna jobben for å treffe elsker/elskerinne.

16. Mindre oppmerksomme og viser generelt mindre lyst og vilje til å tilbringe tid med sin partner. Går for eksempel sjeldnere ut sammen, og unngår gjerne å være alene sammen med partneren sin.

Les også: Nei, jeg vil ikke se tissen din!

17. Enkelte kan imidlertid som følge av dårlig samvittighet bli mer oppmerksomme. Hvis de etter mange års samliv plutselig begynner å komme med blomster og gaver kan det være et faresignal.

18. Har minimalt med sex med partner. Paradoksalt nok kan sex med partner oppleves som utroskap mot elsker/elskerinne.

 

19. Andre har oftere sex med partneren. Kan skyldes både dårlig samvittighet, og at affæren gir dem ny gnist og sexlyst som også smitter over på nåværende forhold.

20. Har økonomiske utlegg det er vanskelig å forklare. Utgifter til hotellopphold, restaurantregninger, smykker og lignende, som ikke partneren kjenner til.

PS! Noen har som strategi å holde alt så normalt som mulig selv om de er utro. De kommer hjem til samme tid som før, endrer ikke på utseendet, og opprettholder daglige rutine. Denne er vanskeligere å avsløre, men ofte vil intuisjonen fortelle at ikke alt er som det skal likevel.

Kilder: VG+, Frode Thuen, Sissel Gran, Bente Træen, og studien «Nifty ways to leave your lover: The tactics people use to entice and disguise the process of human mate poaching”, AV David P. Schmitt og Todd K. Shackelford.

Les også

Legg inn en kommentar