5 gode råd mot søvnløshet

Veldig mange av oss har i perioder problemer med søvnløshet. Slik søvnløshet er ofte relatert til store forandringer i livssituasjon, i forbindelse med stress på jobben eller på grunn av sykdom eller dødsfall i familien. Og det er ikke alle som ønsker å bruke legemidler som sovepiller for å løse dette problemet.

Uansett hva som er årsak søvnløshet, finnes det heldigvis gode råd. Diss gamle kjerringrådene har hjulpet mennesker i mange generasjoner med å finne søvnen, Og de fungerer like godt den dag i dag. Her er 5 gode råd mot søvnløshet:

Drikk denne teen før du leger degsøvn1

Brygg en te på ingefær, kamille, knopper av humle og lindeblomst. Eventuelt av blader av sitronverbena og marianøkleblom. Denne teen skal du drikke om kvelden før du legger deg. Avkok av legevendelrot, eller av knust tørket rot har faktisk en dokumentert effekt mot søvnforstyrrelser.

Ha det kaldt på soverommet.

Du sover bedre hvis du har det kaldt på soverommet. Temperaturen bør ikke være over 16 grader. Men føttene bør du holde varme, for kalde føtter kan bidra til at du ikke får sove. Bruke varmeflaske eller varmeteppe i sengen.

Tell ned fra tallet 26søvn2

Du ble kanskje bedt om å telle sauer da du ikke fikk sove som barn. Dett er et gammelt men effektivt kjerringråd. Når du teller sauer, låser du hjernen i en aktivitet slik at du ikke tenker på andre forstyrrende ting. Mange teller også sine egne åndedrag. Men forskning har vist at denne teknikken er særlig effektiv dersom du teller baklengs fra tallet 26.

Spis før du legger deg

Med dagens fokus på slanking, er det mange som ikke har spist på mange timer når de legger seg om kvelden. Dette kan være med medvirkende årsak til at du ikke får sove. Et godt kjerringråd er å spise en banan før du legger deg. Det søte i bananen skal ha en søvndyssende effekt. Dette kan du også gjøre dersom du våkner om matten.

Sex mot søvnløshetsøvn3

Mange menn kan sikkert bekrefte at de sovner fort etter sex om kvelden. Sex sammen med noen eller på egen hånd skal ha en søvndyssende effekt på så vel kvinner som menn.

Generelt kan man vel si at når vi skal sove, er det viktig å finne roen. Den viktigste årsaken til at vi ikke får sove er at hodet er fullt med forstyrende tanker som hindrer søvnen. Finn den teknikken som passer best for deg. Skru av lyset og tøm hodet for tanker. Og ha en god natt!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

Legg inn en kommentar