Aktivitetsklokken FitBit Blaze

Jenny har tidligere skrevet om sin FitBit Charge HR. Jeg ble inspirert, og kjøpte en FitBit Blaze i gave til noen som betyr mye for meg. Derfor har jeg fått testet denne, og dommen er som følger:fitbit blaze2

Pris

Jeg kjøpte FitBit Blaze for kr 2 300,-. Prisen kan variere litt fra sted til sted. Dette synes jeg er forholdvis dyrt. Men det kan hende at denne klokken faktisk er vert prisen.

Design

Klokken er veldig lett, og ser kjempestilig ut. Den kan se enda stiligere ut hvis du bytter ut reimen som følger med, og kjøper en annen. De kommer i forskjellig utseende og farger. De finnes også i skinn og stål.

Lading

Du kan løsne og ta ut selve klokken. Dette må du gjøre dersom du skal skifte klokkereim. Du må også gjøre dette for fitbit blaze4å lade klokken. Det at FitBit Blaze bruker en egen lader er et minus. Også det at du må ta ut selve klokken for å lade den. Jeg synes alle dingser burde ladets med mikro USB for å gjøre det enkelt for oss forbrukere. Batteritiden er ca 5 dager. Dette kommer litt an på hvor mye du trener. Sammenlignet med andre aktivitetsklokker skal denne
batteritiden være helt ok. Ikke blant de beste, men langt fra de verste.

Skjerm

Skjermen er stor, den er kjempe klar og fin å se på, og det er en fargeskjerm. Tuch funksjonen fungerer bra, og henger ikke. FitBit Blaze har en lyssensor som fungerer kjempebra. Den justerer lyset på skjermen etter behov. Det er ikke en gang vanskelig å se denne skjermen i dagslys, som ofte er tilfellet med mobiltelefoner. Når du snur armen for å se hva klokken er, lyser skjermen opp med en gang. Hvis det er et minus med skjermen, så er det at skriften og tallere er mindre enn de trenger å være. Skjermen er så stor at skriften kunne vert større. Det virker som litt bortkastet plass når den ikke utnyttes.fitbit blaze1

Ikke vanntett

FitBit Blaze er ikke vanntett. Det betyr at du ikke bør dusje eller bade med den. Den er ikke spesielt vannavvisende heller. Klokken tåler en vannsprut, men ikke så mye mer enn det. Dette synes jeg for min del kanskje er det største minuset med klokken.

Heart Rate sensor

Som så mange andre klokker fra FitBit, har også Blaze en heart rate sensor. Det betyr at den måler pulsen din hele døgnet. Dette er kanskje mest interessat når du trener, og for å kartlegge søvnmønsteret ditt. Sensoren skal ha blitt mye bedre enn på de tidligste modellene. Hvis du bruker mye muskler i treningen som ved vektløfting, kan målingene være noe unøyaktige. Sensoren er likevel god nok dersom du driver med annen form for trening. I mitt tilfelle fungerer den hetl perfekt.

Andre målinger

FitBit Blaze måler din aktivitet, hvor mange trapper du går, hvor mange skritt du går, hvor mange kalorier du forbrenner og hvordan du sover om natten. Alt dette logges i FitBit appen som du laster ned på mobiltelefonen din. Her får du full rapport over dine aktiviteter og ditt søvnmønster.

Har ikke GPS

Denn klokken har ikke GPS. Den overfører imidlertid GPS signalene fra telefonen din via bluetooth, og på den måten får du oversikten. Dersom du ikke løper eller går veldig lange turer, slik at du uansett har telefonen din med deg, så betyr det ikke så mye at klokken ikke har GPS.fitbit blaze3

Smartklokke

Du kan se på klokken når noen ringer deg, når du får meldinger og dine kalenderavtaler. Du kan ikke se epost du mottar. Du kan også kontrollerer musikken du spiller via klokken.

Oppsummering

FitBit Blaze fungerer veldig bra. Den er både stilig og brukervennlig. Det største minuset for min del er at jeg skulle ønske den var mer vanntett. Ellers kan det jo hende at noen synes det ville være praktisk om den hadde egen GPS i stede for å overføre signalene fra telefonen. For min del betyr ikke dettte så mye ettersom jeg alltid har telefonen med meg uansett. Jeg liker denne klokken veldig godt, og kunne godt tenke meg en selv også. Kanskje den er litt stor for meg som er dame. Derfor lurer jeg på å kjøpe en FitBit Surge i stede. Kommer tilbake med oppdatering på denne dersom jeg kjøper den.

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

2 comments for “Aktivitetsklokken FitBit Blaze

Legg inn en kommentar