Strengere alderskontroll på Brun og Blid fra 1 juli

Aldersgrense på solarium

Som mange vet er det aldersgrense for å ta solarium i Norge. Aldersgrensen er 18 år. Likevel er det mange under18 år som regelmessig tar sol. Mange solsentre er nærmest ubemannet i og med at de har selvbetjeningsløsninger for å ta sol. Slik det er i dag, finnes det nesten ingen form for alderskontroll på norske solsentre. Dette kommer solsenterkjeden Brun og Blid til å gjøre noe med fra 1 juli i år.

Kommunens ansvarbrun og blid

Det er kommunene som skal sørge for at aldersgrensen for å ta solarium blir ivaretatt. Det vil si at dersom kommunen finner ut at det er mange under 18 år som soler seg på et bestemt solsenter, så kan de stenge dette solsenteret.

Brun og Blid innfører strengere alderskontroll

Brun og Blid har oppdaget at det er en stadig økning i antall personer under 18 år som tar sol ved deres solsentre. De ser også ut til å være klar over at alderskontrollen er mangefull eller rett og slett fraværende.

De har derfor innført en solpass app som heter Brun og Blid Solpass

Brun og blid SolpassAppen er tilgjegelig i både AppStore og Google Play

I beskrivelsen av appen framgår det at:

“Det er en fordel at du registrerer et betalingskort i appen før du besøker et av våre solsentre, da Brun og blid benytter seg av BankID for aldersverifisering.Du må være over 18 år for å benytte app’en.”

Dagens solpass forsvinner 1 juli

Plastkortene som benyttes som solpass i dag, og som du kan fylle penger på via en automat på solstudioet, vil altså forsvinne fra 1 juli i år. Da vil det kun være mulig å bruke appen. Og for å bruke appen må man være 18 år.

 Ungdommene er ikke bekymret for dette

Det ser ikke ut til at ungdommene under 18 år er så bekymret for den nye kontrollen. De foreslår med en gang at det jo bare er å registrere kontoen på noen som er over 18 år. Det vil jo likevel aldri bli oppdaget ellersom det fortsatt er en selvbetjent løsning. De foreslår også at de bare kan ta sol sammen med noen som er over 18 år, og som betaler for dem.

Når  så gode forslag kommer på stående fot, kan vi ikke se bort fra at forslagene kan bli enda mer kreative når ungdommene får satt seg ned å tenkt litt.

Trendy tiltak

Likevel synes vi det det er et trendy tiltak av Brun og Blid. I dag har vi apper for det meste, og derfor er det naturlig at Brun og Blid også bruker denne teknologien i sine tjenester. Også for å gjennomfre alderskontroll.

Selv om det sikkert vil være mulig å omgå kontollen for mange under 18 år, så vil det likevl bli vanskeligere for dem å ta sol enn det er i dag. Og det er sikkert mange foreldre og eldre søsken som tenker seg om to ganger før de hjelper mindreårige med juksingen. I hvert fall får de bedre kontroll på hvor ofte ungdommene soler seg.

Sånn er livets gang!

Les også Kan vi bruke solkrem fra i fjor?

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

 

Legg inn en kommentar