App for samkjøring og utleie av privatbil

Et ofte billigere alternativ til å kjøpe bil, er å leie bil. Du kan med denne appen leie andres bil, eller du kan leie ut din egen. Eventuelt kan du sitte på med andre som skal samme vei. Tidligere ble man advaret mot å haike med andre. Spesielt unge mennesker ble fortalt om alt det forferdelige som kunne inntreffe hvis en satte seg inn i biler til fremmede. Nå kalles det samkjøring, og avtales i forkant over internett. For eksempel gjennom denne appen.

Appen heter GoMore, og den er gratis.GoMore1 GoMore2

Den er tilgjengeig for både android og iphone.

Med denne appen kan du leie bil, leie ut bil, tilby samkjøring eller etterspørre samkjøring.

Slik fungerer det

Du logger inn gjennom å opprette en konto eller ved å bruke facebook innlogging. Deretter vil du få sprøsmål om hva du er mest interessert i, bilutleie eller samkjøring.

Dersom du velger bilutleie kan du nå søke etter biler, velge favorittbil eller legge inn din egen bil. Og så gjelder det bare å finne det beste bilbudet alt etter hva du er interessert i. All betaling skjer på nett, og GoMore tar et servicegebyr på 20%.

Dersom du velger samkjøring, må du legge inn dato, strekning og pris. Deretter vil noen ta kontakt med deg dersom du kan sitte på med dem. Eller du kan tilby samkjøring slik at noen kan sitte på meg deg i stede.

GoMore er ikke en ny app

Denne appen er ikke ny, men var tidligere bare tilgjengelig for iphone. For en stund siden ble den også tilgjengelig for android. Etter det vi har hørt har nå brukertallene for appen økt betydelig, og nermer seg 500 000.

Vær forsiktig

Vi mener at appen er ganske smart, og bør prøves. Vil vil likevel komme med en sterk oppfordring til alle om å være kritisk og bruke sunn fornuft når det gjelder samkjøring. Selv om det ved hjelp av internett nå er veldig enkelt å inngå slike avtaler, er dette likevel en videreføring av den gamle haikingen. Man bør derfor ta de vanlige forholdsregler.

Sånn er livets gang!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

Legg inn en kommentar