Bakrus blir verre med alderen!

Du har kanskje lurt på om bakrusen blir verre med årene. Du tanker tilbake på yngre år da du drakk mye mer – men du kan ikke huske at bakrusen var så intens som nå. Det er faktisk ikke bare noe du innbiller deg. Bakrus blir verre med alderen. Forklarigen på dette er enkel.

Muskler erstattes med fett

Når vi blir eldre, ersattes noe av musklaturen i kroppen vår med fett. Mens muskler er alkoholdrivende, og gjør at du tåler mer. En reduksjon av musklaturen medfører altså at alkoholen blir mer konsentrert i kroppen. Og bakrusen blir sterkere.bakrus 2

Bakrus er abstinenser

Når man drikker alkohol begynner hodet og kroppen å venne seg til alkoholen. Nå man i denne tilvenningsfasen plutselig slutter å drikke alkohol, må hjernen venne seg av med den igjen. Da oppstår det abstinenser. Det er disse abstinensene som oppleves som bakrus.

Dehydrert

I tillegg er alkohol vanndrivende. De fleste av oss husker ikke å drikke rikelig med vann ved siden av alkoholen. Dermed blir man dehydrert. Dette oppleves også som ubehagelig, og som en del av bakrusen.

Det eneste som hjelper

Det finnes massevis av oppskrifter og kjerringråd mot bakrus. Men i grunnen er det bakrus 1ikke så mye som hjelper når skaden først er skjedd. I forkant av alkoholinntaket kan det være lurt å spise fet mat. Da tas alkoholen senere opp i kroppen, og du blir ikke så fort full. Dermed blir du også mindre fyllesyk.

Men er skaden først skjedd, og du ligger i fosterstilling på sofaen mens du lover deg selv at dette aldri skal gjenta seg. Da er det ikke så mye som egentlig hjelper. Ekspertene er enige om at det eneste som hjelper er å drikke rikelig med vann. I tillegg kan det være lurt å få i seg litt mat, og mye hvile.

 

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

Legg inn en kommentar