BEST I TEST! DAB Radio i Budsjettklassen

I 2017 fases det gamle FM båndet ut, og erstattes av DAB. Derfor vil DAB radio trolig blir en av de mest populære julegavene under treet i år. DinSide har testet DAB radioer i budsjettklassen, dvs under 800 kroner. Testens vinner skiller seg avgjort ut blant konkurrentene.

Slik fungerer DAB radio

DAB radio ser litt annerledes ut en vanlig radio. Når du skrur på en DAB radio, vil den automatisk begynne å søke etter kanaler. Menyene kan være litt vanskelige å forstå for dem som er vant til en vanlig radio, og som ikke bruker smarttelefon til vanlig. Det er derfor en fordel om radioen har noen forhåndsinnstilte knapper, slik at det er enkelt å finne frem til din favorittkanal.

Batteritid

Mange bruker radioen utendørs, på hytta eller i båten. DAB radioene kan brukes med vanlige batterier, men det kan være lurt å velge en radio med lang batteritid. Dette har vert et moment i testen.

Lyd

I budsjettklassen finner man ikke DAB radioene med den beste lyden. Dersom du vil bruke radioen til å spille musikk med god lyd, kan det være lurt å investere i en litt dyrere radio. Kanskje en til rundt 1 500 kroner. Men testens vinner har god lyd i forhold til prisen.

Vinneren! BEST I TEST

Testens vinner er Panasonic RF-D10. Radioen er en klar vinner i denne testen, og får DABterningkast 5. Her er hvorfor:

Kjempepluss for hele 10 knapper til favorittkanaler. Programmeringen er enkel, men vi stusser over at du må velge «enter» fra menyen ved hvert valg. Hva er galt med klikkhjul?

Men det er småplukk, siden både volumkontroll og kanal/menyvelger er store og gode å betjene.

Lyden er kraftig og fyldig. Denne radioen egner seg godt til musikk, selv om vi ikke er på nivå med tre ganger så dyrere radioer der vekten er lagt på lyd.

Strømforsyningen sitter i selve radioen, så du trenger bare vanlig apparatledning til veggen.

Så om du ikke allerede har skaffet deg DAB radio, kan dette kanskje være noe for deg. Et kjempefint gavetips er det også!

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

Les også

1 comment for “BEST I TEST! DAB Radio i Budsjettklassen

Legg inn en kommentar