De beste unnskyldningene for å skulke jobben

Alle har tenkt på det, og mange har gjort det. Vi snakker om å skulke jobben. Det kommer av og til dager da man av forskjellige grunner ikke har lyst å gå på jobb selv om det i grunnen ikke feiler oss noe annet enn vondt i viljen. Og av og til litt selvmedlidenhet. Den vanligste grunnen til at folk ofte lar det bli med tanken, er at de ikke klarer å komme opp med en god nok unnskyldning. Men ikke fortvil! Her får du de 7 beste unnskyldningene for å skulke jobben med detaljert fremgangsmåte. Så neste gang du får lyst på en fridag, blir det ikke noe problem.

De beste unnskyldningene for å skulke jobben

1 Jeg er syk

Jeg er syk i dag, er selvsagt den vanligste unnskyldningen man bruker for å skulte jobben. Men så føler vi ofte at vi må forklare litt nærmere hva som er i veien med oss. Og da gjelder det å komme opp med en passende sykdom. Forkjølelse og influensa kan være litt suspekt. Den blir ofte brukt, og i mange yrker vil man mene at en bør klare å gå på jobb til tross for litt forkjølelse. Diare derimot er mye bedre. Den sykdommen er det ingen som hverken vil bli smittet av eller snakke videre om. Enkelt og greit. Du kan selvsagt finne på verre og mer livstruende sykdommer, men da kan det lett oppstå uventede utfall. Så hold deg til diareen.

skulke 2

2 Sykt barn eller dyr

Syke barn er også en vanlig unnskylding for å ikke møte på jobb. Det er imidlertid noe risikosport med en slik unnskyldning når barnet er friskt. Plutselig kommer det fram at noen har sett barnet ditt på skolen eller i barnehagen. Og så får du gjerne mange spørsmål om hvordan det står til med barnet når du er tilbake på jobb. Et sykt dyr er riktignok ikke en gyldig fraværsgrunn, men fungerer ofte fint likevel. Du har for eksempel vert oppe med en syk hund hele natten. Hvis du følger for det kan du dra denne enda lengre med å dikte opp en time hos dyrelegen for mulig  avliving av dyret. Men dette blir det jo igjen antakelig en del spørsmål om i etterkant.

3 Bombetrussel

Denne unnskyldningen går ut på å ta en anonym tefefon til arbeisgiver å fremsette en bombetrussel. Dette er selvsagt en høyrisiko-unnskylding. Men dersom du jobber i NAV burde det fungere helt fint. Der får de jo bombetrusler til stadighet, og vil sikkert ikke fatte mistanke. En bombetrussel vil nok også føre til stengning av mange andre arbeidsplasser. Og dessuten er det jo en solidarisk unnskyldning ettersom den jo medfører at hele bedriften får fri denne dagen. Bare vær sikker på at du har benyttet en ikke sporbar metode for innringing av trusselen, da den helt sikkert vil bli politietterforsket i etterkant.

4 Bilproblemer

Problemer med bilen er også en meget godt brukt undskydning for å skulke jobb. Men å bare ringe å si at bilen ikke ville starte er både oppbrukt og suspekt. Ha derimot et lagret bilde på mobilen din av et punktert bildekk eller lignende. Dermed kan du sende en mms til sjefen med et beviselig problem. Å bytte til reservehjul tar jo ikke hele dagen. Men du kan få det til å se ut som hærvert med for eksempel et bilde av oppskårede bildekk. En annen bilrelatert unskyldning er å fortelle at du har kjørt på et valgfritt dyr, og at skadene ser store ut. Da er det ofte en del telefoner som må tas og rapporter som må skrives. Og det kan fort ta hele dagen.

skulke 1

5 Dødsfall i familien

Dødsfall i familien er selvsagt en legitim undskylding for ikke møte på jobb. Men døden er noe de aller fleste av oss har respekt for. Og derfor blir denne undskyldingen for det aller medste kun benyttet når noen faktisk er gått bort. Men det finnes selvsagt unntak. En kjent sak er han som brukte sin egen mors død som unsdkylding flere ganger. Med tanke på de konsekvenser som måtte følge dersom noe slik blir oppdaget, anbefales ikke denne unskyldningen. Dersom du synes det er greit å bruke døden som undskyldning for å skulke jobben, så bruk gjerne noe mer perifert som en død venn. Eller kaskje et dyr.

6 Vitne i retten

Å vitne i retten blir noen gangr brukt son undskyldning for å ikke møte på jobb. Problemet med denne er at en slik innkalling blir sendt i posten god tid i forkant. Dette er imidleritd et området som ikke alle har så god greie på. Mange har ikke sett innsiden av en rettssal i hele sitt liv, og kan godt finne på å tro på deg dersom du ringer å forteller at du plulttselig er blitt innkalt for å vitne i retten. Hva saken angår har du selvsagt ikke lov til å diskutere med utenforstående.

skulke 3

 7 Sannheten

Dersom du har en dårlig dag og føler at du må bli hjemme fra jobb, kan du også forsøke deg med sannheten. De fleste arbeidsplasser vil vise forståelse for dette, og kanskje til og med takknemlighet for at du sa det som det var. En bekjent av meg fra beste vestkant – som ikke er smart nok til å finne på undskydninger, havnet en gang på fest en torsdagskveld. Når han våknet fredag morgen var han på en øy med dårlig båtforbindelse – og selvsagt forferdelig fyllesyk. Så han ringte sjefen og sa – Hei det er Jens Jensen som ringer. Jeg kan dessverre ikke komme på jobb i dag for jeg er så forferdelig fyllesyk. Det gikk helt fint. Sjefen bare lo, og vi ler fortsatt av historien den dag i dag.

Da ønsker jeg deg masse lykke til med å finne på noe smart neste gang du føler for å holde deg hjemme. Håper denne artikkelen kan være til hjelp!

 

 

Legg inn en kommentar