Bivirkninger av for mye kaffe!!!

I dag er jeg trøtt IGJEN. Det er jeg nesten hvær dag fordi jeg ikke liker å gå å legge meg! Ikke liker jeg så stå opp heller, og jeg har antagelig et kronisk underskudd på søvn. Dette prøver jeg å kompensere for med store mengder kaffe hver dag! Jeg kjenner de som drikker litervis, men det gjør jeg ikke. Forbruket mitt kommer nok likevel opp i 6-7 kopper kaffe om dagen. Jeg merker i grunnen når jeg har drukket for mye kaffe fordi jeg blir skjelven og uvel.kaffe4

Les også: Hvorfor er det så vanskelig å gå å legge seg

Bivirkninger av for mye kaffe

Etter å ha undersøkt saken på nettet, har jeg funnet ut at det det er flere bivirkninger av å drikke for mye kaffe. De vanligste er hodepine, søvnløshet, muskelskjelvinger, mageproblemer og generell utmattelse. Det er ikke usunt å drikke kaffe. Dessuten er det både sosialt, og man føler seg oppkvikket. Kaffe kan også hjelpe på konsentrasjonen. Men vi skal altså ikke drikke for mye kaffe heller, for da får det motsatt effekt.

Den anbefalte mengden er 3 kopper til dagen

Det er for mye koffein som forårsaker disse bivirkningene. Hvor mye koffein hver og en av oss tåler vil være individuelt. Og det vil nok også komme an på hva du er vant til. Men den anbefalte mengden med koffein hver dag er 300-400 milligram. Dette tilsvarer 3 til 4 kapper kaffe.kaffe2

Weekend-migrene!

Hvis du drikker for mye kaffe, blir du avhengig av det. I Norge drikker vi veldig mye kaffe sammenlignet med andre Europeiske land. Mange opplever at de får vondt i holde eller migrene i helgene. Forskere har funnet ut at årsaken til dette er at de fleste av oss drikker mer kaffe i ukene enn i helgene. Vi drikker ofte mer kaffe på ukedager når vi er på jobb. Når så inntaket blir mindre i helgene, reagerer kroppen gjerne på dette med hodepinekaffe3

De fleste kaffedrikkere er avhengig av kaffe. Årsaken er at det tar opptil  7 timer før koffeinen brytes ned i kroppen. Dermed forsvinner virkningen aldri helt ved jevnlig inntak.

Kaffe gir ikke kreft

Det har vert forsket mye på dette, men heldigvis har forskere konkludert med at kaffe ikke er kreftfremkallende. For mye kaffe vil gi noe ubehag, men det vil jo for mye av det meste annet også gjøre. Et normalt inntak av kaffe er ikke usunt.

Et glass venn!

Ettersom kaffe er noe vanndrivende, kan dette være en medvirkende årsak til ubehaget jeg føler. Nå når jeg har funnet ut at jeg allerede er lagt over den anbefalte daglige dosen med kaffe, tror jeg at jeg skal gå å ta meg et glass vann i stede!

Sånn er livets gang!

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

Legg inn en kommentar