Bli med på Rockesokk

Delta i i kampanjen Rockesokk. Ta på deg to ulike sokker 21. mars og vis omtanke fra tå til topp.

21. mars er den internasjonale dagen for Downs syndrom. Menneskeverd markerer dette med kampanjen «Rockesokk».

Forskjeller er bra

Budskapet er enkelt: Vi oppfordrer deg til å gå med to ulike sokker denne dagen, for å vise at du setter pris på at vi alle er forskjellige. Konseptet har tidligere vært arrangert i USA og Sverige med svært god oppslutning.

– Vi drømmer om et varmere og mer inkluderende samfunn både for mennesker med Downs syndrom og alle andre. Og vi håper at mange tusen mennesker tar oppfordringen og kler seg i ulike sokker denne dagen, sier markedskonsulent Møyfrid Balsnes i Menneskeverd.

Rockesokk 21 mars

Willoch er med

I kampanjevideoen som Menneskeverd har laget, har alle på seg ulike sokker, blant andre forfatter Marte Wexelsen Goksøyr og tidligere statsminister Kåre Willoch. Willoch har selv et barnebarn med Downs syndrom.

– Downs syndrom har en verdi som vekker for hele samfunnet. Samfunnsoppgaven, å støtte dem som er annerledes, har vært der siden skapelsen. En prosentandel av oss har en naturlig kromosomfeil. Det bidrar til samfunnets humanitet og omtanke, uttalte Willoch nylig i et portrettintervju med Dagbladet.

Vis deg frem

Legg ut bilde av din kreative sokke-kombinasjon denne dagen på Instagram eller Facebook med emneknaggene #rockesokk og #menneskeverd

rocka_sockorna2

1 comment for “Bli med på Rockesokk

Legg inn en kommentar