Bytt din ødelagte fitbit mot en ny opptil flere ganger

Bruk av aktivitetsarmbånd i stede for vanlig klokke er blitt veldig populært. Et av de mest populære merkene heter fitbit, og kommer i mange forskjellige modeller. I tillegg til å registrer din aktivitet, kan du i appen legge til venner som bruker fitbit, og arrangere konkurranser. Men dessverre er det kjent at enkelte fitbitmodeller ikke har så lang levetid som man burde kunne forvente.

Dette er produsenten klar over. Dersom du er en av de mange som sitter med en ødelagt fitbit, kan du bytte denne mot en ny en så mange ganger du vil innen reklamasjonstiden.

Dette sier fitbit om feil med charge HR modellen

I en artikkel fra Dinside finner vi denne uttalelsen fra fitbit om kjente feil ved deres produkter:

– Fitbit har generelt ikke en høyere feilprosent enn sammenlignbare produkter. Vi har imidlertid hatt inne én enkelt modell som har hatt noe høyere feilrate, relatert til reim og synkronisering. Dette kjenner leverandøren til og modellen er utbedret, 

Indresøvde bekrefter at den aktuelle modellen med høyere feilrate, er Charge HR.

Dette har du krav på

Ifølge Ingeborg Flønes, direktør for Forbrukerservice i Forbrukerrådet, må vi kunne forvente at treningsarmbånd skal vare betydelig lengre enn to år. Da sier forbrukerkjøpsloven at vi kan klage i fem år. Husk at de seks første månedene har butikken et særlig ansvar for feil som oppstår. Mener de at den skyldes en brukerfeil, må de bevise det.

– Hvis en feil er butikkens ansvar, har du rett til ny klokke, eller at den blir reparert. Butikken har rett til å forsøke å reparere hver feil to ganger, og du skal kunne få pengene tilbake, dersom de ikke klarer det, sier hun videre.

Vi i livetsgang har testet reklamasjonsretten på en kranglete charge HR. Den første gangen vi leverte din inn, fikk vi en ny charge HR2, altså en nyere modell, fordi butikken ikke hadde flere igjen av den eldre modellen. Ingen spørsmål stilt. Men den nye klokken har heller ikke oppført seg slik den skal. Til sammen har vi nå levert inn fitbit produktet 5 ganger på grunn av feil, og hver gang får vi et nytt uten spørsmål  Så til tross for feil ved produktet, er vi veldig imponert over servicen ved klage på dette.

Nytt produkt gir ny reklamasjonstid

Dersom du får et nytt produkt, som i dette tilfellet et nytt aktivitetsarmbånd, forlenges reklamasjonstiden.

Når du får en ny vare, forlenges reklamasjonstiden. Den begynner på nytt, men har en rimelig varighet i forhold til levetiden slik at du ikke kan forvente fulle fem år. Her har Forbrukerrådet forsøkt å få en prinsippdom, men høyesterett har ikke gitt en endelig definisjon. Det samme vil gjelde feilen du har fått reparert, sier Flønes til Dinside.

Les også:
fitbit aktivitetsmåler
aktivitetsklokken fitbit blaze
fitbit charge 2 anbefales
fitbit flex gjør jobben

Legg inn en kommentar