Derfor bør du drikke øl hver dag!

Vi går mot sommerferie, og noen er allerede i gang med ferien. For de fleste av oss betyr ferie et noe høyere alkoholinntak enn ellers i året. Mange velger å ta seg en kald øl i sommervarmen, og det kan det være flere gode grunner til. Her skal du få mange gode grunner til å hente deg en øl i kjøleskapet.

 

Øl er bedre for kroppen enn brus

Vi kan kanskje tenke oss til at øl kan være sundere enn brus. Men hvor mye sundere gjetter du nok ikke. En undersøkelse vier at hvis du erstatter et par flasker (0,5l) brus med øl kan du spare kroppen din for 3,1 kilo i løpet av sommeren.

øl1

Du blir slankere

Det er forsket på hvorvidt man blir slankere av å drikke øl, og det viser seg at det kan vi faktisk bli. Men det er ikke små mengder øl som skal til. Resultatene viser at en mann må drikke en liter øl om dagen for å oppnå denne slankende effekten.

 

Bedre Sexliv

En tjekkisk lege som anbefaler to øl om dagen som kur mot impotens. Han kan ha  rett i det. Moderate mengder øl kan nemlig reduserer faren for arterisk sklerose, som er en av årsakene til reisningsproblemer. Men blir det for mye øl, forsvinner den positive effekten. Dessverre.

øl2

Bra for hjernen

Tidsskriftet til Amercan Heart Association har kommet frem til at et moderat alkoholinntak kan ses bidra til bedre kognitiv funksjon. Det betyr blant annet bedre hurkommelse,, tenkning og oppmerksomhet. Det ble gjennomført en kognitiv funksjonstest, og de kvinnene som drakk to drinker om dagen scoret 20 % bedre enn de som drakk en eller mindre.

 

Lavere kolistorol

Humle er den bitre smaken som balanserer ut søtheten i ølet. Forskning viser at humle er en god kilde til polyfenoler, som er en gruppe av kjemiske substanser som finnes i planter. Polyfenoler kan senke det dårlige kolesterolet, bekjempe kreft og gjøre immunforsvaret sterkere.

øl3

Lavere risiko for hjertesykdommer

En rekke studier viser at et moderat alkoholinntak kan redusere risikoen for å utvikle hjertesykdommer. En undersøkelse utført av Harvard viste at de hadde et moderat alkoholinntak, hadde 40 til 60 prosent lavere forekomst av hjerteinfarkt. Videre viser en dansk undersøkelse at en daglig enhet med alkohol kan redusere risikoen for hjertesykdommer med opptil 41%. Den anbefalte mengden er et aller to glass per dag for menn, og et glass for kvinner. Du får dessverre ikke flere helsegevinster hvis du drikker mer.

øl4

Hindrer Osteoporose / Benskjørhet

Noen forskere ved universitetet i California analyserte 100 øltyper. De fant ut at de fleste øltypene inneholdt mineralet silisium. Dette er bra for beina i kroppen sin helse. Anbefalt dose er to øl per dag, men ikke mer. Og du skal helst drikke lyse øltyper, fordi disse inneholder mer silisium enn de mørkere ølsortene.

Da gjenstår det bare å si skål

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar