Fargekode for single på fjelltur

Den Norske Turistforeningen (DNT) innfører en ny type merking i fjellet.

Skal du på fjelltur? Husk å ta med grønn lue hvis du er singel, rød lue hvis du er opptatt og oransje lue hvis du kanskje er åpen for kontakt.

DNT vet at fjellet både er en arena for store naturopplevelser og for sosialt samvær.

– Vi har mange historier fra lykkelige par som har truffet hverandre på tur i fjellet, for eksempel over en hyggelig middag på en DNT hytte, forteller generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas.

 

Så enkelt som mulig

– Vi synes det er viktig å legge til rette for at alle kan få en god opplevelse i fjellet. Først og fremst gjennom å merke løyper og sørge for at nettverket av hytter holder åpent, men vi ser også at single kan ha et ekstra behov, særlig når det er mange som er på tur samtidig, sier Øveraas.

 

Grønt=ledig, rødt=stopp

DNT arrangerer singelturer for folk i alle aldre gjennom hele året, noe som er svært populære tilbud. Men når fjellet fylles opp av folk kan det by på noen utfordringer for dem som er på utkikk etter en partner, hvem er egentlig ledig på markedet?

–  Vi ønsker å innføre en ny type merking: Alle som er ledige og klare for kontakt går med grønn lue, alle som er opptatt går med rød lue, og de som kanskje kan tenke seg  kontakt har på seg gul eller oransje lue, forklarer leder av DNTs ungomdsorganisasjon Hanna Melhus.

– Det kan være ubehagelig for de som ikke er single, og kjedelig for de som er ute etter kontakt å ta feil eller gå glipp av muligheter. Med en enkel fargekode håper vi å bidra til å rydde eventuelle misforståelser unna, sier Øveraas.

 

Fjellsjekkereglene

1. Legg gjerne ut på sjekking på fjellet uten trening. Øvelse gjør mester!

2. Meld fra hvor du går, slik at man kan møtes igjen.

3. Vis respekt for andres luefarge. Grønn lue betyr ledig, rød lue betyr opptatt og oransje betyr kanskje åpen for kontakt.

4.  Bli værfast – og få en ekstra dag til å finne din utvalgte.

5. Ta alltid med rikelig tursnacks som kan deles.
Veien til hjertet går ofte gjennom magen.

6. Lytt til erfarne fjellsjekkere.

7. Husk kart og kompass, slik at du kan spørre om hjelp til å bruke det.

8. Gå ikke alene, spør om dere skal slå følge.

9. Vend i tide, det er ingen skam å løpe etter for å spørre om telefonnummeret.

10. Spar ikke på smilene og le av dårlige vitser om nødvendig.

 

Kilde: dnt.no

Legg inn en kommentar