Dette vil gjøre bilturen mindre kjedelig

En ferie involverer ofte mange timer i bil. Uansett om vi skal på hytta, til Danmark eller enda lengre, så må vi ofte tilbringe deler av ferien i bilen. Og det kan fort bli kjedelig. Særlig for barna, men også for oss voksne. Selvsagt har vi jo nettbrett, bærbare pc og mobiltelefon til å underholde oss med. Men det finnes både morsommere og mer sosiale ting å fordrive tiden med enn å sitte å glo på en skjerm. Både store og små vil nok ha større glede av noen engasjerende leker som alle i bilen kan være med på. Disse lekene vil gjøre bilturen mer minnerik, og mindre kjedelig.

 

Hvor mange hovedstater fra A til Å

Dette er en felles konkurranse. Man begynner på bokstaven A, og så må alle etter tur nevne en hovedstat på A. Den som til slutt ikke klarer flere, har tapt denne runden, og man går videre til bokstaven B.

Mitt skip er lastet med

Dette er en enklere variant som er lettere for barna å være med på. Den som begynner velger seg en bokstav, og sier for eksempel “mitt skip er lastet med Bananer”. Deretter går tuen til nestemann som skal finne et annet ord på bokstaven B. Når en av deltakerne til slutt ikke kommer på flere ord som begynner med denne bokstaven, blir denne taperen. Den som taper velger en ny bokstav, og starter en ny runde.

biltur6

Hvor mange biler fra A til B

Dette er en konkurranse hvor man først bestemmer en avstand, for eksempel fra Lyngdal til Mandal. Deretter skal deltakerne gjette hvor mange biler som vil passere i motsatt kjøreretning på denne avstanden. Når alle har gjettet et tall kan konkurransen begynne. Den som har det nærmeste tallet vinner, og den som er lengt unna taper. Fastsett gjerne en premie på forhånd. For eksempel den som taper må kjøpe en is til alle etterpå.

Røde, blåe og gule biler

En klassisk billek er å telle forbigående biler i motsatt kjøreretning. Man bestemmer først en avstand etter et antall minutter konkurransen skal vare. Deretter velger alle hver sin farge. Og så teller man hvor mange biler i den valgte fargen som passerer. Den som har telt flest biler når konkurransen er slutt, har vunnet.

biltur1

Lær hverandre noe på bilturen

Det er genialt å bruke tiden til å dele kunnskap. Lær to ting av hverandre, og sjekk en time senere om dere fortsatt husker det dere har lært.

20 spørsmål

En person tenker på et ord, og de andre må samarbeide for å finne ut hvilket ord det er. De må tenke seg godt om, for de har kun mulighet til å stille 20 spørsmål. Andre varianter av den samme leken er “hvem er jeg” eller “hvilket dyr er jeg”. Antall spørsmål kan jo også godt være ubegrenset.

biltur2

Quiz

Kjøp en Quizbok eller lag spørsmålene selv. Mulighetene er mange. Hvem som svarer kan gå på rundgang slik at man bytter når noen svarer feil. Eller man kan spille på lag og lage en konkurranse ut av det.

Kryssord

Å løse kryssord høres gjerne ut som en lite sosial aktivitet, men det trenger det ikke være. Det går fint ann å løse kryssord sammen, og det er veldig gøy. Dessuten er jo sjansene større for at man klarer det.

biltur4

De kjekkeste ferieminnene

Det kan også være gøy å fortelle hverandre om de kjekkeste ferieminnene fra tidligere ferier. Det er viktig å ta vare på de gode minnene, og samtidig lærer vi mye om hverandre.

Opplevelser på veien

Når en er på ferie er opplevelsene det viktigste. Ta dere tid til å stoppe et par ganger på veien for å oppleve nor. Det trenger ikke være mer enn en is i vannkanten eller en fin solnedgang.

Kos dere i bilen, og la bilturen bli en del av ferien. Vi ønsker alle en god ferie, og kjør forsiktig!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

Legg inn en kommentar