Grevinnen og hovmesteren

The same procedure as last year?
The same procedure as every year, James!

image_leadimage

Grevinnen og hovmesteren

Det blir ikke jul før vi har sett den påseilede hovmesteren rope “schkål” og snuble over tigerskinnet på gulvet x-antall ganger.

Grevinnen og hovmesteren går på NRK ca kl 21 hvert år.

Der 90. Geburtstag

Den tyske originaltittelen er Der 90. Geburtstag og på engelsk heter den Dinner for One. Tv-sketsjen er fra 1963 og ble opprinnelig produsert av Norddeutcher Rundfunk (nordtysk kringkasting). May Warden (født 9. mai 1891 i Leeds, død 5. oktober 1978 i London) spiller rollen som gammel grevinne i middagsselskap med innbilte, avdøde gjester. Freddie Frinton (født 17. januar 1909, død 16. oktober 1968) spiller hovmesteren.

Grevinnen og hovmesteren har blitt et tradisjonelt innslag i fjernsynssendingene på nyttårsaften i mange land. Blant annet i opphavslandet Tyskland, men også i Østerrike, Sveits, Luxembourg, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Grønland, Australia, Færøyene og Sør-Afrika.

may-warden-04

I Norge har NRK sendt filmen på lille julaften hvert år siden 1980.

TV-sketsjen er innspilt i tre versjoner med de samme skuespillerne. I Norge blir en sveitsisk versjon på 11 minutter vist.

NRK måtte vise Grevinnen og hovmesteren to ganger i 1992

Det er bare i Norge at “Grevinnen og hovmesteren” sendes lille julaften, andre steder går den på nyttårsaften.

I 1992 ble sketsjen sendt to ganger. Ved en feiltakelse gikk den et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på ny etter Kveldsnytt.

hqdefault

Les også

Legg inn en kommentar