Haifilmen The Shallows

The Shallows

The Shallows er en amerikansk thrillerfilm regissert av Jaume Collet-Serra skrevet av Anthony Jaswinski.

En ung surfer blir sittende fast på en holme mens en stor hvithai sirkler rundt henne. I mellomtiden stiger vannet minutt for minutt. Intens thriller med Blake Lively i hovedrollen.

Handlingen

Nancy (Blake Lively) har tatt seg en pause fra legestudiet for å oppsøke et surfeparadis i Mexico som nesten ingen andre vet om. Stranden ligger langt fra enhver bebyggelse, og er like idyllisk som hun hadde forestilt seg. Men det Nancy ikke vet, er at det befinner seg en stor hvithai like utenfor den lille bukta. Den går til angrep på henne, og kraftig såret må hun søke tilflukt på en liten holme bare noen hundre meter fra stranden. Mens haien fortsetter å sirkle rundt Nancy, stiger vannet sakte minutt for minutt.

Nancy må forholde seg til svært enkle og brutale problemstillinger for å holde seg i live, samtidig som hun må pønske ut hvordan i all verden hun skal klare å komme levende fra denne situasjonen.

Haifilmer

Filmens motstander, haien, er ikke mye med.  Dette er en kjent og velprøvd taktikk.

Det er bedre å la faren antydes enn å vises i hver filmrute. Spielberg hadde suksess med minimal haibruk i Haisommer (selv om det i hovedsak skyldtes problemer med den mekaniske haien).

The Shallows finner på ingen måte opp nytt krutt, men dette er 86 kjappe minutter med renskåren haispenning, og med Blake Lively som et dyktig og effektivt midtpunkt.

Blake Livley
P3

Min vurdering

Jeg så The Shallows på kino i går. Filmen var utrolig spennende. Haien så både realistisk og ekte ut.

Blake Lively (også kjent som Serena van der Woodsen i Gossip Girl) har de kvalitetene som trengs med et manus som kanskje ikke gir henne så mye å spille på.

Hun er nemlig alene i store deler av filmen og har lite dialog, men gjør en god jobb med å spille skremt og motløs, men samtidig smart og snarrådig.

Jeg likte filmen og kan absolutt anbefale andre å se den.

 

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Les også

Legg inn en kommentar