Hakkebakkeskogen IS stanses av MFU

I dag har jeg komme over en trist sak. Den gode isen som heter Hakkebakkeskogen har blitt stanset av matbransjens faglige utvalg ((MFU). Årsaken til dette skal være at esken var laget slik at den blir sett på som markedsføring rettet mot barn.

 

Jeg liker godt å ha et par ekser med is liggende i fryseren. Man vet aldri når man får bruk for en is. Og noen av dissse barneisene er skikkelig gode også. Jeg liker hakkebakkeskogen isen og har kjøpt den flere ganger når jeg har sett den i butikken. Men det er strenge retningslinjer for markedsføring av mat og drikke for barn og unge. Og det er altså dette MFU som skal passe på at reglene blir fulgt.

hakkebakkeskogen

Dette er galt med Hakkebakkeskogen isen

Utpå pakken er det figurer av dyrene i hakkebakkeskogen. Barna blir oppfordret til å lage dukketeater. I tillegg er det en konkurranse både på forsiden og baksiden av pakken, hvor man kan vinne en tur til dyreparken for hele familien. For å vinne må barna ta bilde eller video av dukketeatereet de har laget, og laste dette opp på instagram.

Denne konkurransen er altså veldig avgjørende i forhold til avgjørlsen om å stanse haddebakkeskogen isen. Personlig synes jeg dette høres helt sprøtt ut! Det er da konkurranser rettet mot barn overalt. Også i forbindelse med matvareprodukter. Jeg sier ikke at dette er bra, men at det er slik. Og jeg kan ikke se hvorfor denne konkurransen skiller seg ut på en slik måte at produktet av den grunn burde stanses!

Ut av produksjon

Hennig Olsen sier at hakkebakkeskog isen nå ikke skal produseres lenger.Dersom det blir aktuelt å lage en ny hakkebakkeskogen is i fremtiden, skal de forholde seg til retningslinjene de har fått av MFU.

Sånn er livets gang!

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

 

Legg inn en kommentar