Hansa Lite er best i test. Se testresultatene her

Stadig flere velger å erstatte det vanlige ølet med en Lite variant. Lite-ølet har omtrent den samme alkoholprosenten som vanlig øl, og må derfor ikke forvekslet med lettøl. Ølet heter Lite fordi det inneholder mindre kalorier og karbohydrater enn vanlig øk, og passer derfor godt for dem som vil passe vekten. Men smaker det like godt som vanlig øl? Dagbladet har gjennomført en test av Lite øl på markedet, og her er resultatet.

Lavere alkoholprosent

Lite-ølet inneholder en lavere alkoholprosent enn vanlig øl. Det ligger på 4,2% mot vanligvis 4,7% i vanlig øl. Grunnen til dette er at det nettopp er alkoholen som inneholder mange kalorier. Ved å redusere alkoholinnholdet, reduseres også kaloriinnholdet. Det er lagt flere kvinnelige konsumenter av Lite-øl enn mannlige.

Smaker Lite øl

Problemet med å fjerne kalorier og karbohydrater fra ølet, er at det går ut over den gode smaken. Resultatet er at mange synes at Lite-ølet ikke lenger smaker øl, og velger av den grunn vanlig øl. Men det finnes et unntak. Testens vinner er et Lite-øl som faktisk smaker øl.

Testresultater og terningkast

Ringnes Lite

Blant testens dårligste er Ringnes Lite med terningkast 2. Dette en lett øltype. Dødt med lite futt.

Næringsinnhold pr. 100 ml

Energi 118 kj (28 kcal)

 

Corona Light

På delt sisteplass kommer Corona Light. Smaker daft og virker lett utvannet. Strågul farge med enkel smak. Produsenten opplyser om 30% mindre kalorier, en Corona exstra

Næringsinnhold pr. 100 ml

Energi 117 kj (28 kcal)

3,9% alkohol

0,35l 38,50

Tuborg lite

Den kanskje mest solgte Lite ølen får terningkast 3. Tuborg Lite er en daff pilstype. Lysegul farge. Lett brent ettersmak. Produsenten opplyser om 70% mindre karbohydrater

Næringsinnhold pr. 100 ml

Energi 117 kj (28 kcal)

4,3% alkohol

Pris 0,33l 24,50

Ringnes lite, mørk pilsner:

Testens eneste terningkast 4 går til Ringnes Lite, mark pilsner. Den beskrives som mørk brungul. Mild fin smak. Litt lite futt. Denne pilsen er imidlertid glutenfri. Produsenten opplyser om 70% mindre karbohydrater og 30% færre kalorier i forhold til vanlig pils.

Næringsinnhold pr. 100 ml

Energi 118 kj (28 kcal)

Pris 0,5l 34,90

4,3% alkohol (glutenfri)

kcal)

Aass lite:

Den første 5’eren går til Åass lite. Ølen beskrives som en lett, frisk pilssmak. Fin bitterhet og velsmakende.Strågul. Aas Lite har redusert kaloriinnholdet i forhold til Aas Classic med 30 %

Næringsinnhold pr. 100 ml

Energi 123 kj (29 kcal)

70% mindre karbohydrater.

4,5% alkohol

Pris 0,33l 25,90

Hansa lite: BEST I TEST

Den siste 5’eren går til Hansa Lite. Og det er nettopp denne pilsen som er kåret til testens vinner. Testen inneholder nemlig ingen 6’ere. Ølen karakteriseres med god smak. Fin strågul farge. Flott fylde. Endelig et slankeøl som smaker pils! Produsenten opplyser om 70% mindre karbohydrater og 30% færre kalorier enn vanlig pilsner øl.

Næringsinnhold pr. 100 ml

Energi 117 kj (28 kcal)

4,2% alkohol

Pris 0,5l 33,50

Legg inn en kommentar