Hasteslanking – gå ned noen kilo til sommeren

Plutselig var varmen her igjen. Det er bare en måneds tid til sommerferien står for døren. Men det er fortsatt ikke for sent å gå ned noen kilo.

Det er lettere å lykkes når man velger et opplegg som gjør at hverdagen ikke behøver å endres radikalt. Det er fortsatt mulig  å gå ned noen kilo på en sunn og fornuftig måte. Det er anbefalt en vektreduksjon på 0,5-1 kg i uken, for å ikke senke forbrenningen.

Mat

Frokost

Begynn med en god frokost. Frokost får i gang forbrenningen. En boodygod frokost forebygger tretthet, hodepine og overspising senere på dagen.

Frokost er dagens viktigste måltid. Flere ernæringsfysiologer anbefaler havregrøt. Havregryn er kjempesunt og mettende og inneholder blant annet jern, folat og gunstige fettsyrer.

Kok gjerne havregrøt på en blanding av melk og vann. Topp med litt kanel og bær.

Ønsker du å spise brødvarer, gå for grove produkter med sunt og godt pålegg.  Eller bytt ut brød med knekkebrød.

Velg proteinrik mat. Disse matvarene metter godt og gir kroppen mer energi.
Eks: egg, makrell i tomat, cottage chees, magre kjøttpålegg og lett hvitost.

Middag

Ta halve tallerken med grønnsaker. Ikke forsyn deg med flere porsjoner

Spis ofte

Det er lurt å spise regelmessig; frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Helst til faste tider hver dag, med 3-4 timers mellomrom. Det vil holde blodsukkeret jevnt og du får mindre søtsug. Det hjelper også til at forbrenningen fungerer bedre og du går jevnt ned i vekt.

Trening

eple-vektDu øker sjansen for å lykkes med å gå ned i vekt med sunt kosthold OG fysisk aktivitet. Ved fysisk aktivitet forbrenner du fett og øker muskelmassen.

 

Hent deg inn igjen

Unngå utskeielser. Har du skeiet ut så styr unna den dårlige samvittigheten. Lær av feilene og hent deg inn igjen. Det finnes sunne erstatninger du kan kose deg med. Hva med grønnsaker og dipp (bruk kesam – ikke rømme)? Fruktsalat er veldig godt. Du kan lage hjemmelaget saftis med sukkerfri saft. Eller smoothie med sunne råvarer.

 

Lykke til! You can do it!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

1 comment for “Hasteslanking – gå ned noen kilo til sommeren

Legg inn en kommentar