Haxi eller Taxi?

Vi har testet appen som hjelper deg med å komme i kontakt med privatsjåfører som befinner seg i nærheten av deg. Tradisjonelt har vi kalt dette for pirattaxi, og det er i utgangspunktet ikke livlig. I beskrivelsen av appen står det så fint at: Haxi er rask og enkel tjeneste for samkjøring som hjelper personer som har behov for transport til å komme i kontakt med personer som kan kjøre. Nå kaller vi altså dette for samkjøring, som i utgangspunktet er lovlig.

Haxi er gratis, og er tilgjengelig for både iphone og android

Slik fungerer dethaxi 2

I appen får du opp en liste over privatsjåfører som kjører akkurat nå. Ved hjelp av GPS viser appen hvor mange minutter unna de forskjellige bilene befinner seg. Du får opp de nærmeste først. Sjåførene er registrert med navn, telefonnummer og avstand til der du befinner deg. Da er det bare å velge en sjåfør, og deretter ringe eller sende SMS for å avtale tid, pris og strekning.

Vi har testet Haxi

Haxi er den senere tiden blitt veldig populært, og vi måtte selvsagt teste hvordan dette fungerer i praksis. Joda, appen holder det den lover i forhold til listen over sjåfører som kommer opp. Vi har bestemt oss for en strekning på 4km, altså fra hvor vi er på vorspiel til sentrum. Så begynner vi å ringe.

Det første problemet er at langt fra alle tar telefonen. Vi måtte ringe 3 sjåfører før vi i det hele tatt fikk svar. Da viste deg seg at vedkommende ikke hadde tid akkurat nå. På forsøk nr 5 fikk vi avtalt turen. Sjåføren skulle hente oss med en gang.

Det andre problemet var at sjåføren ikke dukket opp til avtalt tid. Han skulle hente oss med en gang, men han kom ikke. Da vi forsøkte å ringe opp igjen, tok han ikke telefonen. Etter 20 min fra første oppringning bestemte vi oss for begynne å ringe til andre sjåfører. På forsøk nr 7 fikk vi igjen kontakt med en sjåfør som kunne hente oss.

Det tredje problemet var prisen. Vi hadde vagt en forholdsvis kort strekning på 4 km. På en slik strekning er minstesats på vanlig Taxi ca 120 kroner. Men det var ingen på Haxi som ville hente oss for under en 100 lapp. Vi ble altså hentet til slutt, og turen til sentrum gikk fint. Men vi sparte ikke så mye penge på det i forhold til vanlig Taxi.haxi 3

Tidkrevende

Vi opplevde det å bestille kjøring med Haxi som ganske tidkrevende. Det så veldig enkelt ut da vi installerte appen, og det kan det nok også være. Vi kan ha vert uhedige her. Men  vi måtte ringe veldig mange sjåfører før vi fikk gjort en avtale. Nå så denne sjåføren ikke dukket opp, måtte vi begynne prosessen på ny igjen. Dette synes vi var både slitsomt og tidkrevende. Dette skjer vanligvis ikke når man bestiller vanlig Taxi.

Dyrt

I tillegg sparte vi ikke mye penger på å velge Haxi til vår strekning. Meningen med det hele må jo være at det i tillegg til å være enkelt skal være betydelig billigere enn å bruke vanlig Taxi. Hvis ikke så er jo vanlig Taxi både mindre tidkrevende og langt tryggere. Vi sparte ca 30 lr på vår strekning. Da synes vi Haxi er for dyrt i forhold til den ekstra innsatsen vi måtte legge ned i å få bestilt turen.

Haxi svarer seg på lengre strekninger

Vi syntes at appen var veldig enkel å bruke. Konseptet er i grunnen ganske genialt, og det fungerer i stor grad etter hensikten. Men dersom en skal ta seg bryet med å avtale med privatsjåfør på denne måten, er det kanskje mest hensiktsmessig på lengre strekninger. Trenger du sjåfør på lengre strekninger enn den vi valgte vil du fort kunne spare veldig mye i forhold til å bruke vanlig Taxi. Det er tydeligvis ingen som gidde å hente deg for under en 100 lapp, men i følge noen venner vi har som bor litt landlig kan du få en strekning på 1,5 mil for 200 eller 250 kroner. Da begynner vi å snakke billig.haxi 1

Konklusjon.

Appen er brukervennlig, og fungerer slik den skal. Det er noe tidkrevende å bestille en tur med Haxi fordi det kan oppstå situasjoner som gjør at du må ringe til mange sjåfører før de ordner seg. Haxi er ikke så billig på korte strekninger, man kan svare seg veldig dersom du skal reise litt lengre.

Sånn er livets gang!

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

Legg inn en kommentar