Hvorfor er vi utro?

DERFOR ER VI UTRO

  • Forelskelse. Man forelsker seg i noen andre enn partneren sin. Dette gjelder særlig for kvinner. Utroskapen skjer ofte med kolleger, der varme følelser har oppstått på arbeidsplassen. Dette er den «farligste» formen for utroskap, fordi det er sterke følelser involvert.
  • Lyst og begjær. Man blir fascinert av en annen, og lysten og begjæret tar overhånd om muligheten byr seg. Menn havner oftere i slike situasjoner enn kvinner.
  • Fluktmulighet. Man ønsker seg ut av et forhold, men tør ikke eller vil ikke fortelle det til partneren. Seksuelle eventyr med andre er en direkte måte å komme seg ut av forholdet på. Kompensasjon for mangler i forholdet.
  • Man føler at partneren ikke strekker til på alle områder. Menn har oftere seksuelle behov de ikke får tilfredsstilt, mens kvinner savner i større grad nærhet og forståelse fra partneren.
  • Teste egne følelser. Noen er utro for å finne ut av hva de egentlig føler for partneren sin, og for å forstå seg selv og sine egne følelser og behov bedre. Noen opplever at seksuell omgang med ny partner blåser liv i en lidenskap de trodde de ikke lenge var i stand til å føle.
  • Notorisk utroskap. Man er gjentatte ganger utro, fordi oppmerksomhet fra andre tilfredsstiller et behov for oppmerksomhet og attraktivitet som en føler egen partner ikke klarer å gi. Mange skyver skylden for denne type utroskap over på egen partner, siden det er den manglende oppmerksomheten i forholdet som skaper behovet for å involvere seg med andre.

Kilde: Samlivsterapeut Frode Thuen

Legg inn en kommentar