I Bergen har de ikke Horn

Her i Stavanger er helt klart et halv horn med ost og skinke favorittlunsjen for mange. Og mange vil også ha det varmt med Piffi på. Vi har til og med et eget ord for det. Det heter «hornmedostogskinkamedpiffivarmt». Piffi er visstnok også et lokalt krydder som du ikke kan regne med å finne andre steder. Personlig er jeg en absolutt tilhenger av å dette fantastiske fenomenet. Gjerne sammen med en Litago sjokolademelk.

2016-09-12-09-03-26

Og når vi ferdes andre steder tenker vi kanskje ikke over at dette ikke finnes der. Vi har det som en selvfølge. Helt til vi står der på bakeriet i for eksempel Bergen – og de ikke forstår hva det er vi prøver å bestille.

2016-09-12-09-03-02

Horn er ikke det eneste de mangler

Horn med ost og skinke er ikke det eneste som mangler på bakeriet i Bergen. Jeg fant heller ikke berlinerboller med krem (vaniljekrem). Jeg fant altså berlinerboller med syltetøy, men ikke med krem. Selvsagt kan jeg ha vert uheldig her, men jeg forsøkte tre steder.

SONY DSC

SONY DSC

Og da jeg spurte om de ikke hadde kakemenn, fikk jeg til svar at kakemenn kun selges til jul i Bergen. Dette fant jeg også noe merkelig. Jeg pleier å kjøpe kakemenn og sitronbrus når jeg er syk, og har aldri en gang tenkt over at denne luksusen ikke er landsdekkende.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Så dersom du har spesielle vaner innenfor bakervarer, kan det altså være lurt å tenke på denne også når du reiser innen Norge.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar