I dag er det Thanksgiving

Thanksgiving i USA

I USA feires helligdagen den fjerde torsdagen i november. Thanksgivingshelgen, Thanksgiving Holiday, varer i fire dager, det vil si fra fredag til søndag. Vanlig markering er å spise thanksgivingmiddag sammen med familie og slekt, der hovedretten vanligvis er fylt kalkun, yams (søtpotet) og gelé av tranebær. Til dessert har de gjerne gresskarpai.

thanksgivingfood

Thanksgiving tradisjonen startet med at Pilgrimene feiret deres første innhøsting i Den Nye Verden (Amerika).

Thanksgiving Day i Canada

Den første Thanksgiving i Nord-Amerika var i Canada, og ikke i USA som mange tror. I Canada, hvor avlingen vanligvis høstes tidligere på året, feires dagen den andre mandagen i oktober. Begrunnelsen for feiringen i Canada er takknemlighet for en god avling, og dagen er velsignet av kongefamilien.

Thanksgiving i andre land

Thanksgiving feires i 16 land verden rundt, og ikke bare i USA.

I Brasil begynte feiringa da den brasilianske ambassadør i USA i 1947 ble invitert til Thanksgiving-feiringen i National Cathedral i Washington. Han likte idéen og tok den med til Brasil. Siden den tiden har Brasil feiret Thanksgiving.

washington-national-cathedral

Thanksgiving i Norge

Thanksgiving, eller høsttakkefest, er ikke så vanlig i Norge. Men ønsker du å feire, må du ha kalkun og riktig tilbehør.

Middag: Kalkun. Husk at tilberedning av kalkun tar flere timer. Begynn tidlig, og når kalkunen står i ovnen, er det bare å ta fatt på tilbehøret.

Tilbehør: Det er ikke Thanksgiving uten stuffing,  søtpotetmos, tranebærgelè og gresskarpai (klassiske oppskrifter finner du her.) Gresskarpai er et absolutt must, og til tross for at gresskar er den viktigste ingrediensen, er kaken faktisk en veldig søt dessert!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Les også

Legg inn en kommentar