Ingenting er Fjåge i Vågen på onsdag

Fjåge i Vågen

Hver uke blir det samlet herlige band med gjesteartister som skal kjøre opp stemningen og skape liv og røre i Vågen – det blir folkefest hver uke i sommer. Og det beste av alt; Det hele er gratis!
Konseptet er det Solsiden og Beverlys egen Øivind Ekeland som står for.

Ingenting

Ingenting har en lang karrière, de startet i Sandnes på slutten av 80-tallet.

Begynnelsen

– E dårr någen så har lyst å spela?

Denne setningen var starten på det som skulle bli et av Norges lengstlevende og mest omdiskuterte band. Det var en ung Svein Inge Øverland som kom med spørsmålet der han sto med ølposen i hånda en helt vanlig fredagskveld på Austrått i Sandnes. Svenni hadde nemlig fått trommesett. En nesten like ung Kjartan Osmundsen var på det samme vorspielet i kjellerstua. Ettersom han hadde både gitar, forsterker, en bråte gitarpedaler og en godt utviklet stemme var han ikke sein om å svare bekreftende.

– Klart eg har lyst å spela.

Osmundsen og Øverland fikk raskt med seg Arve Stokka på gitar og Tormod Fuglestad på bass. Denne originalbesetningen gikk først under det ikke spesielt velklingende navnet ”Snått.” Heldigvis tok man til vett og endret navnet til Ingenting. Dermed var grunnlaget for en årrekke med halvslappe ordspill i avisenes musikkspalter lagt.

Da det ble kjent at Fuglestad skulle reise på folkehøyskole ble Møller hanket inn av Kjartan. Møller kunne nemlig lokke med kjellerstue, trommesett, godt med utstyr og det viktigste av alt: tålmodige foreldre.

Flere av de sangene som skulle gjøre Ingenting til et fryktet navn i nabolaget på Austrått ble skapt i den kjellerstua. Gammale mann, Pass på så du ikkje dør, Elgen, Deg eg vil ha og Røygen min så dagens lys da kompisgjengen jammet.


Les hele historien her: Ingenting igjennom 25 år

Hvorfor heter bandet egentlig Ingenting?

Forklaringen vi fikk da vi intervjuet Ingenting i fjor, var at da bandet startet var det mest på gøy og for å ha noe å gjøre. Ingen kunne spille noe. Så da ble det naturlig å kalle seg Ingenting siden ingen kunne noen ting. Dette har imidlertid endret seg med tiden. I løpet av de 25 årene som har gått siden bandet startet, har de ikke bare lært seg å spille, de har også blitt veldig flinke!

Les hele intervjuet her: Rockebandet Ingenting

Ingenting er Fjåge i Vågen

På onsdag står de altså i Vågen.
Fjåge i Vågen skriver på facebook-eventen:

NÅ SKAL DET ROCKA I VÅGEN!!!!
INGENTING med ein utrolige lange karriere og herlgie allsangs-hits skal få det til å gynga i Vågen!

Me ønske Velkommen til Kjelli og gjengen – de levverer gnistrande konserter og me GLEDE OSS STOOOOOORT TIL EN HERLIGE AFTEN I VÅGEN!!!

SUPPORT: Melodi Pommfri 

Legg inn en kommentar