Saftige kanelsnurrer med eplemos

Saftige kanelsnurrer med eplemos, ca 12 stk

Dette trenger du

25 g gjær fersk
2.5 dl eplejuice
0.5 dl sukker
1 ts kardemomme
1 klype flaksalt
8.5 dl finbakstmel
75 g smør romtemperert
1 stk egg til pensling
perlesukker
Fyll til snurrene
50 g smør romtemperert
2 ss sukker
0.5 ss kanel
0.5 ss maizena
0.5 dl eplemos ca
Eplemos
500 g røde epler
0.2 dl vann ca
50 g sukker smak til
1 ts kanel smak til

 

 

Slik gjør du

eplemos

Skrell eplene til eplemosen, fjern kjernehus og del dem opp i mindre biter. Legg eplebitene i en kjele sammen med vannet. La eplene koke helt møre under lokk, rør ofte. Tilsett mer vann dersom eplene koker tørre. Smak eplemosen til med sukker og kanel.

Smuldre gjæren i bollen til en kjøkkenmaskin. Varm opp eplejuicen til den blir fingervarm, ca 37 grader; ha den i kjøkkenmaskinen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet. Elt deigen i 5 minutter og tilsett så smøret, litt om gangen. Elt videre i ca 10 minutter til du har en glatt og smidig deig. Tilsett evt resten av melet dersom deigen blir for bløt. La deigen heve i 30 minutter.

Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet i en bolle. Bland inn omtrent 1/2 dl av den avkjølte eplemosen.

deig

 

Legg deigen på et melet bord og kjevle den ut til et rektangel. Smør fyllet utover den nederste halvdelen av rektangelet og brett den øverste delen over. Press lett sammen med hendene. Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul til å skjære ca 2 cm brede remser i lengden av rektangelet. Del remsene i to men ikke del remsen helt igjennom, la det være igjen noen cm øverst slik at remsen likner et par bukser.

snurrer

 

Tvinn de to remsene sammen og snurr de sammentvinnede remsene sammen til en knute. Legg knuten med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg snurrene på et bakepapirkledt stekebrett. La snurrene heve i 30 minutter. Pensle snurrene med et sammenvispet egg og strø over perlesukker. Stek snurrene i 7-8 minutter på 250 grader.

Saftige kanelsnurrer med eplemos

Oppskrift hentet fra godt.no

 

Legg inn en kommentar