Keivhendte får dårligere dekning, og iphone er den verste!

Det viser seg faktisk at opplevd dekning og kvalitet på samtale kan avhenge av om du bruker høyre eller venstre hånd når du holder telefonen til øret. Det har bla noe med hvordan antennen er plassert i telefonen. Det er iphone som kommer på førsteplass over verstingene i denne testen. Doro, som ofte blir brukt av pensjonister på grunn av store bokstaver og brukervennlighet – kommer best ut. Her får du mer om testen, og listen over verstingene

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) publiserer en fellesnordisk rapport som viser store forskjeller i opplevd dekning mellom ulike mobiltelefoner. Både hvilken mobiltelefon man har og hvordan man bruker den, har stor innvirkning på dekningen, viser målingene fra Universitetet i Aalborg.

De siste årene har det vært stor utvikling både i utbygging av nettverk, telefonmodeller, hvordan tjenester produseres og hvilke mobile tjenester som benyttes av befolkningen. Mobiltelefonene har gått fra å være «bare» telefoner, til avanserte datamaskiner. Blant annet har Internett over mobil blitt svært mye viktigere.

dekning

Målingene, som er utført av Universitetet i Aalborg, viser at sender- og mottakeregenskapene (inkludert antennen) i mobiltelefonene har stor betydning for brukeropplevelsen i områder med dårlig dekning. Videre viser målingene at det er store forskjeller i taledekningen mellom de ulike mobiltelefonene, og at det er av betydning om man holder mobiltelefonen i høyre eller venstre hånd, eller bruker håndfriutstyr.

I områder med dårlig dekning (tale og data), viser undersøkelsen at valg av mobiltelefon vil være viktig for brukeropplevelsen, og innvirker på om man faktisk har mulighet for å surfe eller ringe.

Her er listen over telefonen med dårligst dekning når du holder dem i venstre hånd: Som du ser kommer overraskende nok iphone dårligst ut!

1 Apple iPhone 6
2 Apple iPhone 6S
3 Apple iPhone 6S Plus
4 Apple iPhone SE
5 Samsung Galaxy S7 Edge
6 Samsung Galaxy S7
7 Samsung Galaxy S6 Edge+
8 Samsung Galaxy S5 Mini
9 Samsung Galaxy J1
10 Sony Xperia Z3 Compact
11 Sony Xperia Z5
12 Sony Xperia Z5 Compact
13 LG G5
14 Microsoft Lumia 640
15 Microsoft Lumia 650
16 Microsoft Lumia 950
17 Nexus 6P
18 Nexus 5X
19 Huawei P9
20 Huawei Honor 7
21 Huawei Y360
22 Xiaomi Mi5
23 HTC 10
24 HTC Desire 626
25 Doro Liberto 825
26 Doro PhoneEasy 530X

Hele testen kan du laste ned her. 

Så dette er kanskje noe å tenke på nesten gang du skal velge mobiltelefon. I hvert fall dersom du er keivhendt.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar