Kortvettreglene før ferien

Du er sikkert allerede i gang med planleggingen av årets sommerferie. Eller kanskje du står klar til å reise hvert øyeblikk. Minibankkortet er en av de viktigste ingrediensene vi har med oss når vi reiser. Her får du 5 tips til hva du bør tenkte på før du drar. Vi kaller dette kortvettreglene.

 

1 Oppdatere regionsperren

En av fire nordmenn glemmer å endre regionsperren på kortet før de drar på ferie. Pass på at du ikke blir en av dem. Sjekk om kortet du bruker har regionsperre, og at regionsperren er åpen for feriestedet ditt. Skal du mellomlande med fly, husk å åpne også for denne regionen.

Tips: Fest en klistrelapp med påminnelse om regionsperre på passet ditt.

 

kort1

2 Bestill et ekstra kort

Vi anbefaler å ta med to kort på reise. Det ene kortet kan gjerne være et kredittkort, ettersom det kan være mange fordeler med å betale med kredittkort i ferien. Alle kort er i dag sikre og de fleste er gebyrfrie i bruk, også i utlandet.

Tips: Sjekk om kortene dine er gebyrfrie i utlandet.

 

3 Sjekk utløpsdato på kortet

Det er dumt å sitte i Asia med et kort som ikke virker på grunn av utløpsdato. Forsikre deg om at kortet er gyldig hele ferien.

 

kort3

4 Reiseforsikring

En reiseforsikring dekker ikke bare tapte eller stjålne gjenstander. En annen viktig grunn til å huske å tegne reiseforsiktig er at den også dekker utgifter i forbindelse med sykdom på reisen. Du kan allerede være forsikret gjennom kredittkortet du bruker, eller gjennom jobben. Du vil bare få dekket evt tap og andre utgifter gjennom en forsikring, og det er derfor lite hensiktsmessig med flere. Sjekk om du allerede er forsikret før du tegner ny reiseforsikring. Velg deretter den forsikringen med de beste vilkårene etter dine behov.

 

5 Du kan sperre kortet for netthandel

Kommer kortet ditt på avveie er det mindre sjanse for misbruk dersom det ikke kan brukes til netthandel. Sperre for netthandel kan du som regel sette selv i nettbanken. Eller kontakt banken din for å få hjelp til dette.

Bruk disse kortvettreglene, og ha en kjempefin ferie alle sammen!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

Legg inn en kommentar