Lag din egen Sensuelle Sjokolade

13 september er den internasjonale sjokoladedagen. Denne dagen glemmer vi vekt å kalorier, og spiser så mye sjokolade vi orker. Selv om vi oftest hører om hvor usunt sjokolade er, har sjokoladen faktisk også mange helsefremmende egenskaper. Og ikke minst så er sjokolade  også forbudet med erotikk, og den blir ofte kalt naturens viagra. Det er ikke vanskelig å lage sin helt egen sensuelle sjokolade.

Fakta om sjokolade

  • Navnet sjokolade kommer sannsynligvis fra de aztekiske ordene xococ (sur, bitter, krydret) og atl (vann).
  • Sjokolade blir fremstilt av frøene av kakaotreet.
  • Carl von Linné ga kakaotreet navnet Theobroma cacao – gudommelig mat – i 1753.
  • Det er usikkert hvor kakaotreet stammer fra, men viltvoksende arter er funnet i skogene omkring Amazonas og Orinoco i Sør-Amerika. (Kilde: Store Norske Leksikon)

Oppskrift på sensuell sjokolade

Ingredienser:
1 kopp melk
2 tj kakao
1-2 tj sukker
½ vaniljestang
1 dl fløte
1 tj vaniljesukker
Revet sjokolade

 

jente_sjokolade_1

Slik gjør du:
Del vaniljestangen på tvers, skrap ut frøene og bland med kakao og sukker i kjelen.   Hell 1/3 av melken i kjelen og visp til en jevn røre under oppvarming. Hell i resten av melken, og varm opp til kokepunktet.

Topp med pisket krem og revet sjokolade.

Hvis du er lei av vanlig kakao kan du piffe den opp med litt revet appelsin eller chilli. Du kan også piske kremen med vaniljesukker (eks: 1 dl fløte til 1 tj vaniljesukker)

Har du et godt forslag?

Dette tipset fikk vi av Lars-Erik Skåthun. Vi blir veldig glade for tips fra våre lesere! Send oss gjerne et forslag til hva vi kan skrive om du også! Send ditt forslaget ditt til post@livetsgang.com. Eller gjør som Lars-Erik, og kontakt oss via våre facebooksier.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar