Lag din egen spinner med papp og kronestykker

Når det regner trenger barna å aktiviseres innendørs. Og dette vil holde dem opptatt en stund. Med bare papp, tannpirker, to tronestykker og lim, kan de lage sin egen spinner! Kvaliteten blir selvsagt ikke toppers, men det blir helt sikkert barnas stolthet etterpå! Her får du oppskriften samt en video som illustrerer hvordan du enkelt kan lage din egen spinner hjemme.

Alt du trenger er :
– Papp fra en kartong eller en partyhatt
– Vanlig papir
– En saks
– En tannpirker
– Lim. Gjerne en limstift, men også en god lim som superlim
– To kronestykker

Slik lager du din egen spinner

1 Lag en mal av papir av en spinner med to armer. Den skal ha plass til et kronestykke i hver ende og en tilsvarende sirkel i midten. Tegn gjerne rundt en spinner du allerede har eller for frihånd.

2 Velg ut pappen du vil lage spinneren av. Du kan bruke hva som helst, for eksempel papp fra en kartong med frokostblanding. Hvis du har en partyhatt eller noe papp med sterk og skinnende farge, blir den ekstra stilig.

3 Legg malen du har laget oppå pappen, og tegn rundt. Lag to slike med mindre pappen er veldig tjukk. Klipp dem deretter ut og lim dem sammen. Bruke gjerne vanlig limstift til dette.

4 Brett malen på midten begge veier for å finne senter. Legg den deretter oppå pappen som du har limt sammen, og stikk et hull med tannpirkeren gjennom begge i senter.  Lag deretter hullet litt større med en saks.

5 Lim så et kronestykke på hver side. Her må du bruke sterkere lim enn limstift. Gjerne superlim.

6 Klipp ut to sirkler av papp som skal passe i midten av spinneren. Bruk gjerne et kronestykke som mal.

7 Stikk et hull med tannpirkeren i midten av den ene utklippede sirkelen, og før tannpirkeren nesten helt gjennom hullet. Der skal den sitte fast.

8 Tre spinneren inn på tannpirkeren, og ned til sirkelen som allerede sitter der. Deretter trer du på den siste sirkelen med papp.

9 Lim med superlim på begge sider, og sett til tørking. Gjerne over et glass med tannpirkeren ned i glasset. Spinneren skal hvile på kantene av glasset med myntene opp og tannpirkeren ned.

10 Når det har tørket klipper du av tannpirkeren på baksiden, og spinneren er ferdig.

Tips:

Sjekk under tørkeprosessen at ikke myntene har forflyttet seg.
Der hvor tannpirkeren og kanskje litt lim vises, kan du male over eller lime over en sirkel av noe pent papir.

Se hvordan det gjøres her

Dersom du lurer på noe, kan du se hvordan det gjøres her. Lykke til!

Legg inn en kommentar