Lag Ekte Taco på 1 2 3

Det er fredag! Og for mange så betyr dette at det er taco som står på menyen. Det gjør det også for meg i dag. Jeg vet at dette er skrevet om mange ganger før, men en god ting kan ikke sies for ofte heter det. Det er forferdelig enkelt å lage ekte taco. Du trenger ikke kjøpe inn masse eksotiske matvarer, og stå i timevis på kjøkkenet for å prøve å få det til. Du behøver i grunnen å kjøpe inn mindre enn du er vant til. Og det blir MYE bedre hvis du gir det en sjanse!

Min fredagstaco består av stekt biff, salat med hakket løk, salsa og guacamole. Her er oppskriften samt noen enkle generelle tips.

Bruk færre ingredienser

Her i Norge har vi en tendens til å lesse alt mulig på tacoene våre. Det er unødvendig. Bruk for eksempel en saus og 3 ingredienser som tilbehør. Det holder. Taco skal i grunnen ikke skal inneholde ost eller rømme.taco

Dropp kjøttdeigen

Vi bruker kjøttdeig til alt mulig. Til taco er det faktisk bedre å erstatte kjøttdeigen med annet mørt kjøtt. Jeg foretrekker biff. I tacoens hjemland får man ofte servert ganske store kjøttstykker. Jeg vil i stede anbefale strimlet biffkjøtt. Mariner kjøttet på forhånd eller stek det godt sammen med olje, litt lime, chilli, hvitløk og hakket koriander.

Lag din egen salsa

Dette er kjempeenkelt, og mye bedre enn den vi kjøper på glass!! Alt du trenger er tomater, løk, hvitløk, chilli, koriander og lime. Bland sammen etter eget ønske.

Lag guacamole på 2 minutter

Guacamole er bare most avocado blandet med noe annet. Bruk stavmikser hvis du har. En kjempegod oppskrift er å bare blande i litt hvitløk og paprikakrydder. Ferdig!

Bruk Tortillas

Hjemmelaget ekte tacos er best med tortillas synes jeg. Det er også mye enklere å spise. Men det er selvsagt en smakssak.

Da ønsker jeg alle en god middag, og en god fredagskveld!!

Sånn er livets gang!

Huskeliste

Kjøtt
Lime
Chilli
Hvitløk
Koriander
Løk
Tomater
Avocado
Paprikakrydder
Tortillas

Les også:
Enkel foreningsmat: kald tacosalat

Pastinakkpurè fra Trines matblogg

Sunn mat på grillen

Følg oss på Facebook                    Følg oss på Twitter

Legg inn en kommentar