Låne eller låne vekk penger

Hva synes dere om å låne penger av andre? Eller låne vekk penger til andre?

Personlig liker jeg det ikke. Verken ene eller andre veien.

Det gjør meg ingenting å legge ut penger for noen, for så å få penger igjen. Eller at jeg spanderer øl på en person og som jeg får tilbake senere en gang.

Jeg har også bestilt ferier, flybillett, leiebil, ect for felles gjeng som skal på tur. Det gjør meg heller ingenting. De setter jo pengene over til meg etterpå.

Her om dagen fikk jeg spørsmål fra en fyr, som jeg har lite kontakt med til vanlig, og som jeg ikke en gang vil kalle omgangsvenn, om han kunne låne 500,- av meg.

Jeg hadde slettes ikke lyst å låne han 500,- Jeg har ingen garantier for at jeg får disse igjen.
Selv om jeg tror at han nok hadde betalt tilbake, så synes jeg situasjonen ble ubehagelig. Fordi jeg synes det var frekt av han å spørre, og fordi jeg ikke liker å si nei.

Personlig kunne jeg aldri spurt bekjente om lån. Til og med gode venner hadde jeg hatt vanskelig for å spørre. Om det Sparegriskniper på det verste, så er det kun foreldrene mine jeg spør. Men det er sjelden det skjer.

Det som er ennå verre, er når du har lånt penger bort som du ikke får igjen. De kaster rundt seg med penger (går på byen, drikker øl, spanderer øl), men har ikke råd til å tilbakebetale det de skylder deg.

Eller når de glemmer at de skylder deg penger. Jeg synes det er ubehagelig å purre på dem.

Rundt juletider var vi en jentegjeng som skulle ut å spise. Mia betalte alt, så skulle vi andre sette over. Etter en uke kom jeg plutselig på at jeg hadde glemt å sette over. Det er heller ikke noe gøy. Jeg beklaget så mye til Mia, men heldigvis hadde hun glemt det, hun også.penger16

Legg inn en kommentar