Leonard Cohen er død

Leonard Cohen er død

I natt ble det kjent at den canadiske sangeren og poeten Leonard Cohen er død, 82 år gammel.

Det er med dyp sorg vi meddeler at den legendariske poeten, låtskriveren og artisten Leonard Cohen har gått bort, skriver plateselskapet hans på Cohens offisielle  Facebook-side . Der opplyses det også at det vil bli holdt en minnestund i Los Angeles senere.

Han debuterte som poet i 1956 og utgav flere diktsamlinger, to romaner og en rekke musikkalbum. I tillegg til sin egen diskografi har andre artister laget over tusen innspillinger av hans sanger. Blant de mest kjente er «Hallelujah», «Suzanne», «First We Take Manhattan» og «Bird on the Wire».

Det er bare få uker siden Cohens siste plateutgivelse, «You Want It Darker», som var hans 14. studioplate.

leonard-cohen

– Min far sovnet fredfylt inn i sitt hjem i Los Angeles, med viten om at han hadde fullført det han mente var en av sine beste album, sier Cohens sønn, Adam Cohen.

First We Take Manhatten

Albumet “First We Take Manhatten” framstår for mange som det beste Leonard Cohen har gjort. Det inneholder favoritter som First we take Manhatten, Ain’t no cure for love, Everybody knows, I’m your man og Take thsi waltz.

En musikalsk legende er ikke lenger blant oss, men musikken hans vil leve videre i mange generasjoner. Vi takker for den flotte musikken og de gode minnene han har gitt oss.

Kjendisene hyller Cohen på Twitter

 

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

 

Legg inn en kommentar