Vi har testet MatValget. Ny matkasse i Rogaland!

Tidsklemmen fører til travle hverdager. Og folk flest har ikke lenger så god tid til planlegging og tilbereding av mat. Dette har ført til et nytt marked for matkasser. Vi forbinder gjerne slike matkasser med et konsept der råvarer og enkle oppskrifter blir levert på døren. Men nå er det kommet en ny matkasse med en ny løsning. Du behøver ikke lenger lage maten selv. Måltidene kommer ferdig laget rett hjem til deg. Og ikke nok med det. Du kan selv bestemme hvor mange kalorier maten din skal inneholde. Den nye matkassen heter MatValget, og vi har fått lov å teste en dagsmeny med 5 retter. Her kan du lese mer om matkassen, og om vår vurdering.

#sponset

Hvem står bak

Matkassen MatValget er etablert av to Sandnesgutter ved navn Kjetil Mehlum og Sindre Vika. I tillegg til MatValget driver disse to også den nye Kolonien Cafe på Dale i Sandnes. De forteller at responsen på den nye matkassen MatValget har vært veldig god så langt. Etter lansering 14. juli har MatValget allerede levert flere hundre måltider!

– Tilbakemeldingene har vært over all forventning, noe vi setter veldig pris på, sier Sindre Vika.

Kaloribaserte Menyer

Matvalget.no kan du enkelt velge mellom 5 menyer. Her finnes det forskjellige alternativer for både dem som ønsker å benytte seg av matkassen av og til – til dem som ønsker full meny hele uken.

Ferdiglaget mat rett hjem på døren er i og for seg ikke et nytt konsept, men med MatValget kan du selv velge hvor mange kalorier maten skal inneholde. Og dette er nytt! Dersom du er usikker på hvor mange kalorier du trenger, kan du enkelt benytte MatValgets kalorikalkulator.

 

matvalget2

Levering er kostnadsfritt, og det er ingen bindingstid. Kjetil Mehlum forteller at:

– Vi bestemte oss for å lansere med 4 forskjellige menyer; Avogtil meny, Hverdagsmeny, Travelmeny og Ekstra kalorier. Dette fordi vi ønsket å fokusere på kaloribaserte menyer i første omgang. Det er dette vi har jobbet i lang tid med å utvikle og selv om det først og fremst er en ferdiglaget matkasse vi vil basere oss på, er dette med kalorier og sunnhet et veldig viktig fokus for oss.

Oppbevaring av maten

Om oppbevaring av den ferdiglagede maten sier Kjetil Mehlum at:
– Maten vi lager planlegger vi til den dagen man skal spise måltidet. Det er vanskelig å si hvor lenge utover anbefalt matvalget3oppbevaringstid hver enkel rett vil vare, men i utgangspunktet holder maten vi leverer minimum 4 dager i kjøleskap.

Matkassen kan leveres til følgende områder

Matvalget.no framgår det at matkassen kan leveres til Stavanger, Sandnes, Sola og Jæren. Du kan sjekke om MatValget leverer til ditt område her. Kjetil Mehlum oppfordrer også til at du sender en epost dersom du er usikker på om matkassen kan leveres til ditt område.

Hvem passer MatValget for?

Vi spurte Kjetil Mehlum om hvem som er målgruppen for den nye matkassen:matvalget6

– I stedet for å levere råvarer og oppskrifter som har blitt vanlig i Rogaland tilbyr vi en komplett matkasse med 5 ferdiglagde måltider pr. dag, noe som gir kunden en helt annen frihet til å gjøre andre ting man ellers ikke har tid til. I tillegg er vi den eneste matkassen i Rogaland som er kaloribaserte. Dette gjør det mulig for enkelte å lettere kontrollere egne matvaner samt nå sine mål innen vekt. Dette har vært vår målgruppe til nå, men i aller nærmeste fremtid lanserer vi en ny meny: Middagsmeny som inneholder ferdiglaget middager, for de som ønsker kun middag ferdiglaget, denne vil i utgangspunktet ikke være kaloribasert. Da vil man ha mulighet til å få sunne og smakfulle middager på 2-3 minutter, levert hjem på døren!

Vi har testet en standardmeny

For å teste hvordan dette fungerer fikk vi levert en standardmeny med 5 måltider (1500 kalorier). Maten ble levert til avtalt tid, og kom i en stor ekse. I esken lå maten porsjonert med hvert måltid i egen embalasje. Alt var godt markert med hva slags måltid de forskjellige eskene inneholdt. God informasjon var også vedlagt.

20160810_123622 20160804_203952

Vår meny besto av følgende:

1 Frokost – Havregrøt
2 Mellommåltid – Nøtteblanding
3 Lunsj – Brødmåltid
4 Middag – Storfe
5 Kvelds – Fruktsalat

Vår vurdering

Stadig flere har forstått at havregrøt er et både sundt og godt frokostvalg. Og med kun et par minutters oppvarming er frokosten fra MatValget servert. Vi har ingenting å utsette på havregrøten, som smakte helt utmerket.

20160810_123833

Som mellommåltid fikk vi en nøtteblanding. Nøtter er veldig godt, og inneholder mange næringsstoffer som kroppen trenger.

20160805_082556

Til lunsj fikk vi et brødmåltid som bestod av to skiver med leverpostei og sylteagurk. Ettersom vi hadde spist mellommåltid var to skiver med godt pålegg en passelig porsjon. Til tross for at maten hadde stått i kjøleskapet over natten, smakte brødet fortsatt ferskt og godt.

matvalget5

Middagen var det måltidet vi gledet oss mest til. Vi fikk storfekjøtt med naturris, grønnsaker og en god saus. Også denne retten var vi veldig godt fornøyd med. Kjøttet var saftig, med god hjemmelaget saus og riktig tilbehør.

20160810_130241

Til kveldsmat fikk vi en fruktsalat. Denne var også god. Dersom det skulle være noe å utsette på denne menyen, så måtte det være at fruktsalaten nok ville gjort seg bedre med fersk frukt i stede for hermetisk.

20160810_124619

Til tross for merknaden vedr kveldsmaten var vi alt i alt veldig godt fornøyd med menyen fra MatValget. Maten var kjempegod, Og i tillegg visste vi at vi fikk i oss et riktig antall kalorier. Dette syntes vi gjorde det lille ekstra. Vi anbefaler absolutt at du forsøker en meny fra MatValget, for å se om dette kan være noe for deg!

Bestill i dag på MatValget.no

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

Legg inn en kommentar