Nå er det fullt i Danmark!

Vi Nordmenn gjør oss klare til årets sommerferie, og mange har planlagt og
booket ferien for lenge siden. Selv om mange Nordmenn velger å reise til syden for å garantere sommeren, er det fortsatt mange som velger en tradisjonell danmarksferie. Så mange faktisk, at det nå er så godt som fullt på alle overnattingssteder i Danmark.

Er det fortsatt deilig å være norsk i Danmark?

Vi i LivetsGang vil ned å ta pulsen på Danmark i fellesferien. Vi vil undersøke om det fortsatt er så deilig å være norsk i Danmark som strofen fra den kjente Cololine reklamen skal ha det til. Reklamefilmen som har skapt uttrykket “det er deilig å være norsk i Danmark” , begynner nemlig å trekke på årene. Og mye kan ha forandret seg siden de fleste nordmenn sa seg hjertens enig i dette budskapet.

danmark1

Snart helt fullt i Danmark

Vi har derfor de siste dagene gjort et mangfoldig søk på danske overnattigssteder i juli. Vi har da fortrinnsvis valgt steder som Nordmenn vanligvis besøker. Vi har søkt på feriesentere, ferieparker og de større campingplassene som også tilbyr hytteutleie. Resultatet har stort sett vert skuffende. Vi fant totalt kun 4 steder hvor det fortsatt er ledige leiligheter eller hytter. Og her må man nok være rask, for det var kun få ledige igjen.

Vi vil ha luksus!

Vi Nordmenn er åpenbart fortrinnsvis interessert i luksusferie. Det var overhodet ingen ledige luksushytter, leiligheter eller mobile homes igjen på noen av de mange stedene vi søkte på.Men vi tar det vi får. For til tross for at det nå ikke er flere luksusmuligheter igjen, fylles overnattigsstedene stadig opp ned til den minste og enkleste standardhytte.

danmark2

Vi kan betale!!!

Danskene har helt klart lært seg å utnytte høysesongen til det fulle. Nå kan det fort bli dyrt å være norsk i Danmark. For luksushytter eller leiligheter snakker vi fort om kr 20 000,- pr uke. Og selv boenheter med enklere standard har en helt spesielt høy pris i fellesferien. Vi snakker fort om kr 10 000,- pr uke for en helt vanlig hytte med plass til 4-5 personer i en feriepark.

Den nye båten til Fjordline som går fra Bergen, via Stavanger til Hirtshals, hadde få ledige plasser igjen da vi begynte søket vårt. Og de resterende plassene måtte man betale godt for. Denne båten går om natten og forutsetter at de reisende har en lugar. Likevel kom overfart + lugar for 4 personer i midtuke på mellom 6 og 7000 kroner. Og ville man reise i helgen, kom prislappen på over 10 000 kroner. Nå ser det imidlertid ut som om det ikke er flere ledige plasser igjen på denne båten i sommer. Det er litt vanskelig å undersøke dette skikkelig fordi sidene er trege, og hvert søk tar lang tid.

Du kan likevel fortsatt komme deg til Danmark med Colorline. De har flere båter, og langt flere avganger. Så her er det fortsatt billetter å rå. Ettersom strekningen selvsagt er kortere, er prisen også lavere. Men tidsskjemaet for reisen blir selvsagt et annet.

danmark3 danmark4

Vi vil også bo privat

Vi gjorde også et søk på sider som leier ut private eiendommer. Her med samme resultat. Alt vi søkte på er opptatt i juli. Det er åpenbar også svært populært å leie private hytter eller andre boliger til årets sommerferie.

Klart svar?

På denne bakgrunn kan vi stille oss spørsmål med om vi allerede har fått svar på spørsmålene våre. Det er helt klart fortsatt kjempepopulært å tilbringe ferien i Danmark. Og den danske turistindustrien må blomstre som aldri før. Men når noe er populært, er det ikke alltid folk spør seg selv hvorfor. Og med turistpriser og dagens valuta, er det i hvert fall ikke sikkert at alt mulig er så mye billigere i Danmark lenger.

Vi fant til slutt et passende sted. Vi skal på dansk campingferie. Og vi skal besøke noen av de store turistattraksjonene for å se nærmere på den norsk-danske sommeren! Vi kommer derfor tilbake med en egen Danmark 2016 spalte i beste fellesferietid.

Bestill NÅ

Og til dere som ikke har fått bestilt danmarksferien enda, så er det på høy tid å få ordnet dette litt fort!! Vi fant ut at booking.com kan være til god hjelp når du skal finne de stedene som ikke dukker opp på førstesiden av Google og andre kjente oversikter.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

1 comment for “Nå er det fullt i Danmark!

Legg inn en kommentar