Norges beste vafler

Det finnes utrolig mange vaffeloppskrifter. Jeg forsøker stort sett en ny oppskrift hver gang jeg lager vafler, fordi aldri blir helt fornøyd med resultatet. Men denne oppskriften skal jeg holde meg til, for disse vaflene er faktisk veldig gode. Kanskje Norges beste..?

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
4 dl kulturmelk
3 dl melk
2 dl vann
700 g mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts kardemomme
300 g smeltet meierismør

Fremgangsmåte

Tilsett natron i kulturmelken, og da denne stå i ca 10 min. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vann i eggedosisen og bland sammen. Tilsett deretter kulturmelken med natron. Deretter tilsetter resten av de tørre ingrediensene, som du godt kan blande sammen først. La røren stå å hvile i 15 min. Til slutt tilsetter du det smeltede smøret.

Nå er røren klar til steking.

Husk å varme opp vaffeljernet før du begynner. Dersom du kan stille temperaturen på dette, anbefaler jeg at du ikke bruker for sterk varme. Gjerne litt under middels.

Kos deg masse med kjempegode vafler!

vafler2

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar