Oktoberfest på Skjærgårdshuset

Oktoberfest

22. oktober blir det duket for den årlige oktoberfesten på Skjærgårdshuset på Hundvåg.

oktoberfest

Skjærgårdshuset

Er du fra Hundvåg, så er det mulig du fortsatt kaller plassen for Galeien.

Men Skjærgårdshuset ble åpnet 10. mai 2014 (i gamle Galeien sine lokaler) og hadde en flott omvisning i nyoppussede lokaler for Hundvågs befolkning. Det ble prøvesmaking av mat og underholdning for barna.
På kvelden var det fullt hus med over 200 gjester og underholdning av Goggen og Ann C.

Hva skjer?

Neste lørdag blir det altså Oktoberfest. Det blir 6 timer med Opma Ompa og allsang med topp underholdning med Geir Halleland Ingvald Alvseike og De Voksne Af Roaldsøy. Lokalene blir gjort om til ølhall med langbord og benker. Det blir servert ekte ompamat med pølser, surkål og potetsalat. Underholdning begynner når dørene åpnes kl 19:30 og maten serveres kort tid etter det.

Pris 495,-
Kjøp billetter her

oktoberfestgirls_2015

Oktoberfest sin opprinnelse

Oktoberfest ble første gang arrangert 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese. De kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp og øl. Dette ble raskt en årlig foreteelse. I dag er den verdens største folkefest.

Festivalen pågår i 16 dager, før den første søndagen i oktober i området Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen brygges det et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en enliterskanne kalt “Maß” og er alkoholsterkt og smaksrikt.
Ølserveringen skjer i store telt som rommer alt fra 3.000 til 10.000 mennesker. Selve teltet tar ca to måneder å reise.

I de senere år har Oktoberfest spredt seg til andre deler av verden. Neste lørdag er den å finne på Hundvåg, på Skjærgårdshuset. Dette blir gøy!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

Les også

Legg inn en kommentar