Ole Alexander Mæland – Soloartist, Bandmedlem og Skuespiller

Ole Alexander er nok best kjent blant det brede publikum for sin deltakelse i talentprogrammet “The Voice” på TV2 i 2012. Men karrieren hans startet lenge før den tid.

Vi har vært så heldig at vi har fått lov til å stille ham noen spørsmål om både artisten Ole Alexander og om mannen bak mikrofonen. Her har du muligheten til å bli bedre kjent med Ole Alexander. Vi kan til og med friste med et par av låtene som kommer på festivalen “Herlige Vaulen” den 4. juni.

Bakgrunn

Som skuespiller musikaldebuterte han i stykket “Fame” i 2004. Han hadde også en rolle i stykkene Jesus Christ Superstar i 2006 og Sound of Music i 2012. Her i Livets Gang er vi Mods fans, og finner det derfor mest OA2imponerende at Ole Alexander i 2012 inntok scenen i det nye konserthuset i Stavanger med en av de bærende rollene i musikalen “Revansj”. Musikalen er selvsagt basert på Stavanger-bandet Mods sin musikk, og tittelen er hentet fra Mods sitt første album.

Som artist er han i Stavangerområdet kanskje best kjent som frontfigur for bandet Fillibombom Boys. Men også som soloartist. I dag spiller han i bandene Fillibombom Boys, Elle Melle og Stavangerkameratene. I tillegg er han også soloartist og driver med diverse teaterstykker. Vi kan ikke annet enn å tenke at han må være en forferdelig travel mann!

Kunne blitt advokat eller lege.

Ole Alexander forteller at han mot slutten av videregående skole lekte med tanken på å bli advokat eller noe innen statsforvaltning. Men han hadde allerede drevet med musikk/teater siden han var 11-12 år. Og dermed var drømmen der om å stå på en scene…Han har faktisk studert både film og journalistikk, og jobbet frilans for flere aviser mens journalistikken ennå var det den en gang var.

Da Ole Alexander som nyutdannet og arbeidsløs prøvde seg om OA3klubbmusiker sammen med tre bestevenner, startet plutselig sangkarriæren. Dette førte til bandet “Fillibombombandet”, som senere ble til “Fillibombom Boys”. Og som Ole Alexander så fint formulerer det:

“Det ballet fort på seg med spillejobber, og her er jeg tolv år senere som verken advokat eller lege. Filibombom Boys låter heldigvis friskere enn noengang, vi går visst aldri lei, og kommer til å eksistere så lenge vi lever”.

Vi kjenner ham først og fremst som artist og skuespiller. Det vi ser, er det han velger å vise oss. Så vi var nysgjerrige på personen Ole Alexander, og ba ham fortelle litt om seg selv. Han forteller at han ser på seg selv om en reflektert og engasjert fyr. Han er tidvis sosial, men mener også at han kan være selektiv, på grensen til egoistisk. På fritiden liker han å gjøre vanlige ting som å være sammen med venner, se på film, eller høre på musikk. Han liker å diskutere, le og ta livet med ro. Og noen ganger tvert i mot, nemlig å skeie helt ut. Han trener og interesserer seg for friluftsliv. Men tar seg også en fest. Han forteller videre at han liker best å gjøre ting fullt og helt. Ellers kan han like godt la være. For å oppsummere ser Ole Alexander på seg selv om en stort sett grei og likandes kar. Men han vet at han også har noen demoner, og ikke alltid klarer å oppføre seg like godt som han burde.

Musikken han selv hører på

Vi er alltid nyskjerrige på hva artistene selv foretrekker av musikk. Vi hører på dem, men hva hører de på? I fjor hørte Ole Alexander på Ed Sheeran. For tiden har han dilla på The 1975, særlig en låt som heter «Change Of Heart». Dette er foreløpig temalåten for 2016 sammen med «Somebody Else» av samme band. Generelt er han godt forankret i musikken til Paul Simon, Morten Abel, U2, David Gray og John Mayer. I tillegg liker han også norsk musikk som Odd Nordstoga og Vamp.

Høres dette interessant ut? Da bør du gå å høre Filibombom Boys. De spiller alle coverlåne de elsker av alle artistene di elsker.

Slik forbereder han seg

Noen artister har spesielle ritualer eller forberedelser de gjør foran en spillejobb eller en konsert. Ole Alexander forteller at han øver inn sangene i god tid før konserten. Hvilke andre forberedelser han gjør kommer an på hvem han spiller med og hva slags spillejobb det er. Han forklarer det slik:

“Er det en stor gig med høye forventninger går det i å preppe seg opp med OA Elle Mellebandet (gjerne foran et speil), og si høyt til hverandre at vi er verdensmestere. Er det derimot en inngrodd klubb vi spiller på for fulle folk, så handler det mest om å justere formen for å komme på riktig frekvens, hva nå det innebærer.”

Nervøs i flere uker før større konserter

Det er ikke vanskelig å forstå at som artist og skuespiller, er det viktig med en selvsikker og verdensvant fremtreden. Ingen vil se en artist som utstråler “unnskyld at jeg er til”. Likevel er det både lov og nærmest obligatorisk å være nervøs. Ole Alexander forteller at han kan være nervøs og engstelig i flere dager eller uker foran større opptredener og premierer. Men dette har han lært seg å leve med, og i tillegg gir det da større tilfredsstillelse å innfri publikums forventninger. Han er trygg på hvem han er på det profesjonelle plan, og denne  vissheten gir ham heldigvis både styrke og selvtillit.

Selv liker han godt disse låtene

Vi spurte Ole Alexander om han kunne nevne 2-3 låter han liker spesielt OA1godt å framføre. Som coverlåt nevner han «Comfortably Numb» av Pink Floyd. Begrunnelsen for dette er at han har kjent seg veldig igjen i den etter at han passerte 30. I tillegg er det en fet låt rent spillemessig. Den låten han har åpnet flest spillejobber med (kanskje 1000 ganger) er «Babylon» av David Gray. Dette forklarer han slik:

“Fantastisk nerve i både melodi og tekst. Om å være lost og finne veien hjem igjen. Litt samme tematikk som i Elle Melle-låten «Hjem te deg», som jeg også har et sterkt forhold under konsertene våre.”

Blir Stavangerkameratene det nye Mods?

Sammen med Glenn Lyse, Tommy Fredvang og Kjartan Salvesen har Ole Alexander nettopp etablert et nytt band som heter Stavangerkameratene. De er aktuelle med singelen “Vekk meg opp”. Låten er en coverlåt basert “Wake me up” av Avicii, men er oversatt til og synges på Stavangerdialekt. Alle 4 bandmedlemmene kommer fra Stavangerområdet.

Les også: Stavangerkameratene ute med ny musikkvideo

Det er lenge siden vi har hatt et virkelig stort band fra Stavanger. Vi venter OA Stavangerkammeratanefortsatt bandet som kan måle krefter med det legendariske Mods. Deres store suksess på 80 tallet gjør seg fortsatt gjeldende blant dagens ungdom. Kanskje det er Stavangerkameratene som vil ta plassen som det neste store Stavanger-bandet. På spørsmål om dette forteller Ole Alexander at da de ble beæret med toppscore under NRK-programmet «Ukas Vinner» i vår, var dette et tema som ble «heftig debattert». Han mener sammenligningen likevel blir litt tøysete:

“Mods er udødelige med en stor katalog av det som på godt norsk heter «evergreens». Havner et par av våre låter i den kategorien skal vi være veldig happy. Men vi har lyst til å være minst like folkelige og helst enda litt tøffere”.

Vi gleder oss i hvert fall den å følge Stavangerkameratenes videre karriere – og vi håper på store ting i vente!

Fremtidsplaner for Stavangerkameratene

Allerede 1. juni kommer Stavangerkameratene ut med neste singel. Den OA Stavangerkammeratane2skal hete “Bare så du vett det”, og blir således den første originale låten fra denne gjengen. Gutta satser også på at denne låten blir den første kjempehitten! Dagen etter skal de spille på “God morgen Norge”, og videre utover sommeren vil de jobbe med å få promotert seg godt også nasjonalt. Ole Alexander antyder at det til høsten vil skje spennende ting.. Mer vil han ikke si på nåværende tidspunkt. Det får bli en overraskelse når den tid kommer. Det vil også komme konserter etter hvert.

Fremtidsplaner for Ole Alexander

Akkurat nå er han for travelt opptatt med alt annet til å fokusere på sin solokarriere. Han lover at det vil skjer ting der også, men dette blir tidligst høsten 2017. I sommer skal han spille inn ny plate med “Elle Melle”. Det blir antakelig også noen festivaljobber. I tillegg skal han gjesteopptre med Onsdagsbandet i Mandal hver onsdag i løpet av høysommeren. Og sist men ikke minst har han fått hovedrollen i det nyskrevne Strandaspelet «Jo – Pytten i Guddal». Stykket spilles i Sogndalstrand fra 11. august. Her skal han spille med kjente skuespillere som Nils Arne Oftebro og Anette Hoff, kanskje best kjent for rollen som Juni i Hotel Cecar.

Tilskuer ved en rekke festivaler

Den 4. juni spiller Ole Alexander på “Herlige Vaulen” festivalen på Vaulen badeplass i Stavanger. I tillegg kommer de andre medlemmene av Stavangerkameratene, Ingenting, Goggen, Toni Gundersen og Tone Salomonsen. Festivalens største attraksjon i år er komikeren Kristian Valen. I følge våre opplysninger er han faktisk Ole Alexanders fetter.

Mer informasjon om festivalen og billetter finner du her.

Ole Alexander har selv deltatt som tilskuer ved en rekke festivaler. Han nevner Quartfestivalen, Moldejazz, Roskildefestivalen, Pulpit Rock, Slottsfjell, Maijazz og Rått og Råde. I fjor var han på Vikedal Roots Festival. Men i sommer får han nøye seg med Fiskefestivalen på Sjernarøy utenom de han selv skal opptre på.

Disse sangene får vi høre på Herlige Vaulen

Ole Alexander kan informere om at spillelisten til “Herlige Vaulen” er klar:

“Det blir et heftig gjenhør med brorparten av fjorårets popshow, ispedd en god del «nye» låter. Både Rihanna og Adele har «laget låter til årets show», samt Kings Of Leon og James Bay.”

Får vi høre “Vekk meg opp”?

Siden Stavangerkaeratane stiller på Herlige Vaulen med fult band, kan vi selvsagt ikke la være å spørre Ole Alexander om vi får vi høre “Vekk meg opp”.  Dette bekrefter han langt på vei, og sier at vi nok ikke må bli for overrasket hvis den kommer.

Så her er det bare å glede seg! Sett av datoen lørdag 4. juni til “Herlige Vaulen”! Og har du ikke fått bestilt billetter enda, så er det fortsatt ikke for sent!

Se musikkvideoen “Vekk meg opp” nå!

Her er den offisielle musikkvideoen av singelen “Vekk meg opp”

 

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

2 comments for “Ole Alexander Mæland – Soloartist, Bandmedlem og Skuespiller

Legg inn en kommentar