Pass deg – det er 1 april!

I dag er det 1 april. Det betyr at i dag er det lov å lure hverandre. Denne skikken er utbredt over hele Europa. I Norge kaller vi det for en aprilsnarr når vi lurer folk dene dagen.

Vær obs når du leser aviser, ser på tv eller hører på radio i dag. Det er ikke uvanlig at massemedier går ut med aprilsnarrer. Noen ganger er diss veldig avslørende, mans andre ganger er de faktisk ganske gode.

Noen kjente aprisnarrer fra TV

Noen aprilsnarrer er blitt så godt kjent at vi kaller den for klassikere. Her har jeg valgt ut noen av de norske klassikerne fra TV som jeg personlig synes er mrosomme.Fant til og med en video som viser den første, og kanskje morsomste aprilsnarren!

1967 Fargefjernsyn

NRK TV hadde en arpilsnarr i 1967 hvor de gikk ut at hvis man skrudde av nesten alt lyset i huset, skulle man kunne se farge TV på de daværende svart hvitt aparatene.

Like etter kunne man se at Oslo ble mørklagt.

2007 Ole Einar Bjørndalen

Sprotsrevyen hadde en aprilsnarr i 2007 hvor de gikk ut med at Ole Einar Bjørndalen skulle gå for Belgia de neste 3 årene! Ole Einar informerte om dette i et intervju. Han var altså med på spøken! Ryktet har det til at selv pappaen til Bjørndalen gikk på spøken!

2007 Epostavgift

Samme år var det et innslag på Dagsrevyen hvor det ble opplyst at den daværende regjeringen ville innføre en epostavgift. Spøken gikk ut på at det skulle innføres et direktiv som påla teleoperatører p lagre datatrafikk i opptil 2 år. Dette ville i sin tur blir så kostbart, at regjeringen så det som urimelig at staten skulle påta seg denne kostnaden alene. Derfor ville de innføre epostavgift. Prisen pr epost skulle være den samme som for en SMS.

Vær på vakt resten av dagen – og ha en fantastisk 1 april alle sammen!

Sånn er livets gang!

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

 

Legg inn en kommentar