Pastinakkpurè fra Trines matblogg

I dag har jeg testet ut pastinakkpurè fra Trines matblogg.

Jeg hadde handlet inn torsk, men var usikker på hva jeg skulle ha til. Poteter synes jeg er så kjedelig, så jeg prøvde lykke på Google. Fra her havnet jeg inn på Trines matblogg og oppskriften “Ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og pastinakkpurè

Oppskriften på pastinakkpurè:20160412_164043
Ca 350 gram med pastinakk (veldig vanskelig å finne ut hvor mye det er når du står i butikken. Men tok en stor og en liten)
Ca 350 gram poteter (ca 5 poteter)
2 ss smør
2 ss creme fraiche
Salt og pepper

Jeg er egentlig ikke så veldig flink å følge oppskrifter. Jeg gjør alltid noe om på dem. Og det meste går på øyemål. Har funnet ut at jeg har litt stort øyemål, for det blir alltid så mye mat når jeg setter i gang.
Det samme gjorde jeg i dag også. I oppskriften står det at du skal ha 2 ss creme fraiche, men at det evt kan byttes ut med fløte, melk eller rømme.
Jeg hadde en skvett igjen i en kartong med følte (kanskje 0,5 dl), så jeg helte i den og tok en stor ss creme fraiche i tillegg.

Tilberedning :20160412_164601
Skrell, del i like bite og kok opp pastinakk og poteter. Når disse er myke moser du med stavmikser og tilsetter smør, creme fraiche, salt & pepper. Gi den et oppkok. Tilsett evt mer væske.

Tilberedning av torskefilet:
Kok opp vann og salt i en gryte. Når vannet koker hiver du i torskefiletene og slår av plata. La torsken trekke i ca 15 min.

Saus:
Bacon i terninger
Sjalottløk
150 g smør
0,5 dl soyasaus
1 lime

Tilberedning:
Stek først bacon i steikpanne. Hiv i oppskåret sjalottløk mot slutten.
Smelt smøret i en gryte. Tilsett soyasaus og saften fra limen. Ha så oppi bacon og sjalottløk til slutt.

Deilig torskemiddag. Vel bekomme!

20160412_165615-1

 

Legg inn en kommentar