Personlige bilskilt også i Norge fra 2017

I andre land kam man få personlige bilskift som består av et ord eller tall man selv velger. Dette har så langt ikke vert tillatt i Norge. Nå kan det bli mulig å bestille personlige bilskilt også i Norge allerede fra 2017!

bilskilt 2

Endelig personlige bilskilt i Norge!

Samferdselsdepartementet har gitt Statens vegvesen i oppdrag å se på hva som skal til for at vi skal kunne få personlige bilskilt også i Norge.

Det er Autosys som er problemet

Programmet som benyttes for blant annet registrering av kjøretøy i Norge heter Autosys. Dette programmet er ikke tilrettelagt for registrering av personlige bilskilt. Men Autosys skal uansett fases ut, og erstattes med et nytt system.

 

Arbeidet pågår

I tillegg til nytt dataprogram, må også nye regler på plass før man kan ta i mot bestillinger på personlige bilskilt i Norge. Vegvesenet arbeider imidlertid med et forslag til høring som skal være ferdig i løpet av sommeren. Deretter må det nye systemet utviklet. Men det er ikke usannsynlig at dette kan være på plass allerede i 2017.

 

Utfordringer

Selv om regler og nytt system er på plass, må de nye skiltene også kunne leses av bomstasjoner, politiet, vegvesenets skiltlesere og automatiske trafikkontroller.

 

Hvordan vil slikt bilskilt se ut

bilskilt1

Vi kan nok ikke skrive hva vi vil!

Det er foreløpig usikkert hor mange bokstaver eller siffer de nye skiltene kan inneholde. Men de skal ha samma størrelsesformat som nå. Vi må også regne med at vi ikke kan skrive hva som helst på de nye skiltene. Hva som skrives vil bli underlagt en form for sensur.

 

Dyrere enn i dag

Vi må nok regne med at personlige skilt vil bli dyrere enn skiltene v har i dag. Det er iidlertid ingens om har sagt noe om pris enda. Det er foreløpig heller ingen ordning for reservasjon av den teksten du vil ha på skiltet. Men det kan hende at dette kommer etter hvert.

Vi blir veldig glade hvis du vil følge oss på Facebook eller Twitter!

 

Legg inn en kommentar