Rockebandet Ingenting

Ingenting er Norges kuleste rockeband, i hvert fall i følge LivetsGang.

Ingenting ble startet i Sandnes i slutten av 80-tallet. Og i 1991 ga de ut sitt første album – Ingenting. Vi har vært så heldig at vi har fått lov å stille gruppa noen spørsmål. Her kan du bli bedre kjent med gruppa og kanskje får du vite noen av deres hemmeligheter. Vi kan også røpe noen av sangene de skal spille på ”Herlige Vaulen” den 4. juni.

Bandet IngentingIngenting2

Vi var nysgjerrige. Hvorfor heter bandet egentlig Ingenting? Forklaringen vi fikk var at da bandet startet var det mest på gøy og for å ha noe å gjøre. Ingen kunne spille noe. Så da ble det naturlig å kalle seg Ingenting siden ingen kunne noen ting. Dette har imidlertid endret seg med tiden. I løpet av de 25 årene som har gått siden bandet startet, har de ikke bare lært seg å spille, de har også blitt veldig flinke!

Det er ingen hemmelighet at Ingenting har skiftet ut bandmedlemmer i løpet av årene. Vi synes de har klart å gjøre dette uten at det har fått konsekvenser for bandet i det hele tatt. Ingenting selv har en annen forklaring. Tor Jan (på bass) forteller følgende:

”Det har ikke bare vært lett å sparke folk som man har kjent lenge og omgås og skal forholde seg til. Men vi er venner med alle i dag. Og føler det har vært nødvendig i forhold til bandets utvikling at det har vært en del bytter av medlemmer”

Alder

Det har gått noen år siden Ingenting startet på slutten av 80-tallet. Vi var freidige nok til å spørre dem om hvor gamle bandmedlemmene egentlig er i dag. De forteller at Bård (gitar) er den yngste på litt over 40 år. De andre ligger fra der og opp mot 50. Stene (tommer) er den eldste med sine 50 år.

Forberedelser før en konsert

Ingenting liker å slappe av med noe godt å drikke og litt småsnakk som forberedelser før en konsert. De har spilt konserter i nærmere 25 år, så da er det naturlig å anta at all nervøsitet er borte for lenge siden. Vi spurte om det fortsatt hender at bandet føler nervene før konsertene. Til dette svarer de at blodet pumper litt ekstra og de kjenner det bygger seg opp og de blir rastløse.Ingenting3

”Hemmelig” ritual

Rett før de entrer scenen, kan Ingenting røpe at de synger ”Close To You” av The Carpenters (acapella). De har ingen forklaring på hvorfor, men dette er blitt et ritual. De blir i godt humør av sangen og det får opp stemningen i bandet og crewet.

På scenen

Vi spurte hvilke 2-3 sanger Ingenting selv liker best å framføre, men her er det smak og behag innad i bandet. Noen hater enkelte sanger, og liker enkelte andre sanger. På scenen tenker de ikke så mye på hvilke låter de spiller. Da er det så mye som skjer som de må følge med på.

Tor Jan sier:

”Det alltid er kjekt å spille ”Liden” å høre den allsangen som den låten klarer å skape. Det er ikke få ganger jeg har fått gåsehud av det. Det er nok en av de låtene vi har spilt mest. Og vi hadde sikkert blitt drept om vi ikke hadde spilt den en konsert. Det er den største livehiten vi har”

Ingenting har en riderlistIngenting4

Vi leser at store artister i utlandet har egne lister, så kalt ”riderlist”, med forskjellige krav for å opptre. Vi spør om Ingenting har riderkrav og hva disse i så fall består i.

”På rideren vår står det noen kasser øl, et par flasker vin, en flaske med sprit og MYE kaffe.”

Vi har lest om kravene til enkelte andre band og artister, og sammenlignet med disse synes vi de kravene til Ingenting må anses som relativt beskjedne. Det er vel nesten rent høflig at arrangørene byr på en øl og noen kopper kaffe

Privat

Bandet forteller at de ikke pleier å ”henge” sammen privat, men at de har mange felles kjente og treffes på fester, konserter og sammenkomster.

Når de er ute og reiser og spiller så lever de ganske tett og intenst. Da er det godt å slippe å se hverandre etter en lang helg på veien.

Herlige Vaulen

Den 4. juni spiller Ingenting på ”Herlige Vaulen” festivalen på Vaulen badeplass i Stavanger. I tillegg kommer Ole Alexander, Glenn Lyse, Tone Salomonsen, Toni Gundersen, Goggen og Kristian Valen.

Mer informasjon og festivalen og billetter finner du her

Ingenting har selv deltatt på mange festivaler. Både i Norge og ellers i Europa. De hadde sannsynligvis ikke vært på Vaulen om de ikke hadde spilt der.

Ingenting1

Disse sangene får vi høre på Herlige Vaulen

Ingenting vil ikke røpe for mye, men det blir en lett blanding av låter fra nesten alle platene. Vi klarte likevel å få kjennskap til tre sanger som de skal spille på festivalen. Disse 3 sangene kommer: Fru Nille, Salg i dag og Liden. Så da er det bare å glede seg!!

 

Her kan du få en smakebit. Ingenting framfører “Liden” i Haugesund for 5 år siden.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

1 comment for “Rockebandet Ingenting

Legg inn en kommentar