Rune Bjerga har blitt pappa igjen

Rune Bjerga er en av Rogalands mest populære komikere. Han fanger publikum med sine kjappe replikker og sin positive utstråling. I tillegg har han faktisk lattergaranti som betyr at dersom du ikke ler, får du pengene tilbake. I tillegg til sine show, er han også kjent fra TV serien “Bjerga Hotel”. Vi har fått lov til å bli litt bedre kjent med denne spennende mannen. Her forteller Rune Bjerga om seg selv, om veien frem mot suksessen som komiker og om sine fremtidsplaner.

Rune Bjerga som privatperson

Rune Bjerga håper og tror at han er en hyggelig og jovial fyr. Og han får alltid høre at han bryr seg om andre. Det synes han er kjekt. Han forteller også at han er ryddig, og at han liker å ha orden rundt seg. Han tror at de fleste vennene hans vil være enige i dette. På godt og vondt. Selv om Rune Bjerga er komiker, går han ikke rundt å prøver å være morsom hele tiden når han er sammen med venner og familie. Likevel liker han godt å fyre av en kjapp replikk innimellom dersom det passer seg. Men han forbeholder stort sett den morsomme siden til scenen.

Bjerga

 Slik startet det hele

Rune forteller at han nok alltid har vært en fyr med en liten klovn i magen. Han var den morsomme i klassen på både barne- og ungdomskolen.

I mange år arbeidet han i eiendomsbransjen. De siste årene i DNB. Så kom det en periode der han måtte ta stilling til hvorvidt han skulle fortsett i den vanlige jobben eller satse for fullt på det å underholde. Han hadde artisten godt plantet i magen. Og så i 2008 fikk han spørsmål om han ville være med i en komedie på Humorhuset Stavangeren. Den forestillingen het “Løgne Penger” og ble faktisk sett av hele 16.000 publikummere!

Sa opp jobben med et dikt

Forberedelsene til forestillingene krevde selvsagt øving på dagtid i en lengre periode. Og dette fungerte dårlig å kombinere med jobben i DNB. Da ble det til at han skrev en oppsigelse til jobben – i diktform. Og i 2009 startet han som komiker på heltid. Rune Bjerga forteller at han aldri har angret på dette, selv om det selvsagt var skummelt å bare hoppe i det på denne måten.

Rune synes at han har verdens gøyeste jobb. Men han forteller at det krever mye av dem som velger å gjør det han gjør. Han har også laget to tv-serier (Bjerga Hotell), hatt tre egne show og han gjør masse jobber for næringslivet, lag, organiasjoner osv året rundt. Både på Vestlandet og i landet for øvrig. Det beste med jobben synes Rune, er at han har fått lov å være sin egen sjef. Helt til han for 4 år siden fikk en datter. Nå er det selvsagt hun som er sjefen!

Les også: Rune Bjerga vil gi bort Vestlandet på Finn.no

Ville bli politi eller komiker

Da Rune Bjerga var guttunge, ville han som så mange andre gutter bli politi. Men han var altid den morsomme blant kameratene, og tror nok han har hatt komikeren i magen hele tiden. Familien pleier han likevel ikke underholde med sine morsomheter. Det blir nesten bare pinlig for dem. Familien kjenner ham jo på en helt annen måte en publikum. Men de støtter alltid opp om det han gjør. De møter opp på show, og sier noen fine ord. Det synes han selvsagt er veldig kjekt.

Den beste forestillingen

Rune forteller at han synes det er stor stas når premieren på noe han har laget selv er ferdig. Publikum reiser seg i salen og applauderer, og avisene triller fram de gode terningkastene. Da føler han at han får noe igjen for alt arbeidet som er lagt ned i dette.

Likevel trekker han fram en forestilling som helt spesiell:
Skal jeg trekke frem en opptreden som jeg aldri kommer til å glemme er det da støttegruppen for etterlatte og pårørende etter 22-juli spurte om jeg kunne komme å gjøre stand up for dem på en samlig.

 Jeg svarte ja umiddelbart, selvsagt, men kjente samtidig at jeg gruet meg litt og at det kunne bli vanskelig å være morsom i en slik setting med tanke på hva de hadde opplevd. Men det ble en kjempefin tid sammen med dem og sannsynligvis den viktigste jobben jeg har gjort.

 Det var helt utrolig godt å se at de lo og koste seg. Jeg tror jeg gav dem et lite velfortjent friminutt. Det kjentes veldig  godt. Spesielt når et foreldrepar som hadde mistet barnet sitt kom bort å slo av en prat etterpå og fortalte at dette var viktig og godt for sjelen. Jeg ble rørt.  De insisterte på å betale meg for oppdraget, men det fikk de ikke lov til. Av og til stiller man opp der man føler man kan bidra bittelitt. Dett var i aller høyste grad en slik jobb. 

Har også tabbet seg ut

Rune innrømmer at han også har tabbet seg ut noen ganger. Han forteller at han som ganske ny i yrket hadde en jobb for et oljefirma. Han merket mens han stod der at det hele begynte å bli en katastrofe. Han forsøkte om og om igjen, men ingen lo. Den gangen var han nok litt for ung i faget til å ta en slik jobb.  Det var tungt der og da, men så bestemte han seg for at på neste jobb skulle han gå “all in” . Da gikk det heldigvis mye bedre. Og det kjekke er at han faktisk har jobbet for samme firma i senere tid.

Pengene tilbake garanti

Rune Bjerga er en av få som faktisk har en “pengene tilbake” garanti. Ler du ikke på hans show, får du pengene tilbake. Vi måtte selvsagt forhøre oss om hvorvidt noen har benyttet seg av denne garantien. Og det er det foreløpig igjen som har gjort. – Bank i bordet, sier Rune.

Bjerga lattergaranti

Purremail

De aller fleste husker å betale for oppdragene de gir Rune Bjerga. Men det hender en og annen gang at noen glemmer det. Rune liker ikke å sende ut purremail. Han får faktisk vondt i magen av purringer. Derfor laget han en purremail-video.

I videoen forteller han hvordan han kunne krevd inn pengene: Alternativ nr en er en torpedo med balltre og alternativ nr to er en boybandlåt. Til slutt dukker Runes regnskapsfører opp som ber folk betale slik at han slipper å sende ut purringer.

Fikk nettopp en sønn

I disse dager holder Rune på med innspilling av en pilot til tv-serie. I tillegg skriver han på et nytt stand up show som kommer i 2017. Men det aller viktigste som skjer i livet hans nå, er at han akkurat har blitt pappa igjen. Søndag 31. juli fikk han nemlig en liten gutt som har fått navnet Magnus! Derfor vil selvfølgelig den nærmeste tiden gå med til lille Magnus og familien. Men han forteller at jobben hans er en av hans aller beste venner. Så om han legger jobben litt på hyllen for en periode når andre viktige ting skjer i livet, så finner de fort tonen igjen. Som gode venner gjør!

 

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

1 comment for “Rune Bjerga har blitt pappa igjen

Legg inn en kommentar