Satte inn P stav uten bedøvelse

Jeg hadde lyst på et prevensjonsmiddel som gir kontroll på blødningene, slik at jeg slipper å ha mensen. Det er flere alternativer å velge mellom her. De vanligste er:

P stav
Varighet 3 år. Settes inn i overarm og kan tas ut når som helst. Når den tas ut er det ikke flere av de tilsatte hormonene i kroppen. p stav

P sprøyte
Varighet 3 mnd. Fornyes hver 3 måned, men de kan ta opp til 1,5 år før til tilsatte hormonene er ute av kroppen. Du slipper imildertid å ha en gjenstand inne i kroppen.

Hormonspiral
Varighet 5 år. Beskytter mot livmorkreft. Må settes inn ved gynikologisk undersøkelse og anbefales fortrinnsvis for kvinner som har født.

Jeg valgte til slutt p staven, som jeg måtte hente ut på resept. Deretter måtte jeg få ny legetime for å få satt den inn. Det må innrømmet at jeg gruet meg litt ettersom jeg var usikker på hvor stor den var og hvordan den skulle settes på plass.

Den så ut som vist på bilde. Størrelsen var ca som en fyrstikk, en litt tjukkere. Den skulle settes på plass ved at den presses inn i overarmen. Først skulle jeg få bedøvelse på stede der den skulle settes inn. Det var på undersiden av overarmen på den armen du ikke skriver med. Det var bare et vanlig sprøytestikk. Det kom ikke en gang blod ut, og det gikk ikke an å se stikket etterpå. Det viste seg imidlertid å være litt dumt. For da legen kom tilbake med p staven kunne hun ikke se hvor bedøvelsen var satt.

Hun gjettet derfor på et sted, trykket p staven hardt mot huden og spurte om jeg kjente  noe. Jeg har det dessverre med å underdrive litt når jeg er hos legen. Selv om jeg har legeskrekk, vil jeg jo ikke fremstå som en pyse. Så selv om jeg kjente det ganske godt, så svarte jeg bare

– ja, jeg kjenner det.

Hun sa

– jaja, du kommer jo til å kjenne det, men du har ikke stikkesmerter. Det er bra.

Dermed kjørte hun hele p staven inn i armen. Jeg gispet av smerte og svarte

– jo, jeg har det! Hun gjorde seg ferdig mens hun sa:

– jaja, da traff jeg nok ikke der hvor vi hadde satt bedøvelsen, men nå er jeg ferdig.

Etterpå kunne jeg gå ut å betale for timen, og for bedøvelsen jeg ikke hadde hatt nytte av. Å sette inn p stav uten bedøvelse anbefales ikke. Hvorvidt den for øvring vil fungere etter hensikten får jeg finne ut av etter hvert.

Sånn er livets gang

facebook 3 twitter 3

Følg oss                    Følg oss

Legg inn en kommentar