Seljebark er naturens legemiddel mot smerte, feber og infeksjon

I naturen finnes medisiner mot det meste. I hvert fall hvis du vet hva du skal lete etter, og hvordan du skal bruke det. Selgebark kan for eksempel brukes som smertestillende og febernedsettende. I tillegg kan det brukes mot infeksjoner, lymbago og for å dempe symptomene i overgangsalderen.

Virkestoffet heter salicylsyre

Seljebarken inneholder salicylsyre og har gitt navnet til dette legemiddelet som nå fremstilles syntetisk. selje1Det har vært brukt på lignende måte både i Europa, Afrika, Asia og Nord- Amerika. Den greske legen Dioscorides som levde 100 år e. kr. anbefalte seljeblad knust med litt pepper drukket i vin mot lumbago. Nylig (år2000) ble det publisert en dobbelt blindkontrollert studie som viste at ekstrakt av seljebark hadde god effekt på lumbago. Salicylsyre har både smertedempende og betennelsesdempende virkning. Innholdet av tanniner i selje gjør at den har vært brukt innvortes for å stoppe blødninger i blant annet mage og tarm.

Seljebark lindrer disse plagene

Seljebark er først og fremst et glimrende middel mot leddsmerter, gikt og lumbago. Ved revmatiske selje2smerter, slitasje gikt i knær og hofter reduserer seljebark betennelsesreaksjonen og hevelsen i leddene og bedrer bevegeligheten i både store og små ledd. De moderne acetyl-salicylsyre preparatene virker kraftigere, men de har alvorlige bivirkninger som seljebark ikke har.Seljebarken har også god febersenkende virkning.

Brygg ditt eget avkok

Barken kan du høste om våren. Bruk seljebark fra grener og unge trær. Snitt med kniv, og barken løsner. selje3Som legemiddel kan barkes brukes både fersk og tørket.

Slik gjør du:

Kok 20g tørket (40g fersk) bark i 0,5 l vann.
Kokes ca 30 min (til det hele tilsvarer 0,5 l)
Fordeles i 3-4 doser som drikkes utover dagen.

Oppbevares i kjøleskap, og er holdbart i 2-3 dager.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar