Sikkerhetsregler for mobilbruk

Sannsynligvis er mobilen din laget av en kjent og respektert produsent som Apple eller Samsung. Kanskje har du til og med fått den utlevert av arbeidsgiveren din. Så da er vel alle sikkerhetsregler ivaretatt — eller?

Uansett hva telefonen heter eller hvor du har fått den fra, vil den fortsatt være sårbar. Vi har tross alt mye lagret der, enten det er private bilder, samtalelogger eller jobbens e-post. Hva om mobilen blir stjålet, eller avlyttet på et trådløst nettverk? Eller en app lekker informasjon? Med tre enkle sikkerhetsregler kan du forebygge at viktig informasjon går tapt eller havner på avveier

Sikkerhetsregel nr. 1: Vær app-kritisk

I installasjonsprosessen ber apper om å få tilgang til informasjon fra telefonen din.Noe av det trengs for at mobil1appen skal virke. Men hvorfor krever nettbank-appen tilgang til GPS-lokasjon, når den kun skal vise saldoen? Vær du trygg: Mange apper lever av å selge din informasjon til tredjeparter.

Hver gang du installerer en app, vurder tilgangene og tillatelsene den ber om. Velg bort unødvendige tilganger der det er mulig. Går ikke det, tenk gjennom om du faktisk trenger appen.

Sikkerhetsregel nr. 2: Unngå åpne nettverk

Åpne, trådløse nettverk fins overalt. Praktisk! Men hvordan vet du at det ikke er et lokkenettverk? Med riktig program kan hvem som helst overvåke trafikken på nettverket — også til og fra din mobil. Det hjelper ikke om nettverket er passordbeskyttet.

Hver gang du trenger nett ute i samfunnet: Motstå «gratis wi-fi»-fristelsen. Bruk mobilnettet. Mobil databruk er blitt mye billigere enn før, og det er uansett en lav pris å betale for å være trygg.

Sikkerhetsregel nr. 3: Tenk før du lagrer

Sett at noen stjeler mobiltelefonen din i dag. Er telefonen låst med passord? Kan det likevel være fare for mobil2at tyven kan få tak i verdifull info?

Hver gang du lagrer noe på mobilen, tenk gjennom: Hva vil skje med denne informasjonen om mobilen blir stjålet eller hacket? Sett deg også inn i hvordan du kan sikkerhets­kopiere innholdet på mobilen og fjernslette det ved behov — sjekk produsentens nettsider.

Gjør dette med en gnag

1. Gå gjennom tilgangene på appene.
2. Slett overflødige apper og ømtålig informasjon.
3. Ta eventuelt backup av gjenværende innhold.

Og husk: Lås mobilen med et godt passord, og skru på autolås. Sikkerheten på din mobil er ditt ansvar.

Les også:

Ikke la deg lure av konkurranser på facebook
Interne Eposter kan være falske
Slik sjekker du ukjente lenker i en epost
Unngå å klikke på ukjente filer og linker
Nyttige sikkerhetstips for å minimere risiko
Dele eller ikke dele på sosiale medier.

 Vær på vakt mot «wangiri» oppringninger!

Bruker du åpne trådløse nettverk?

Bruk totrinns pålogging på facebook osv
Hvordan lager du sikre passord?
Går du inn i mørke smug nattestid?
Hvilke apper har sugerør inn i mobilen din?
Hva om PC en din får løsepengevirus?
Hvem er disse hackerne?
Skytjenester og jobbdokumenter

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar