Sjekk din Google PageRank

Har du hørt om at Google rangerer alle nettsider på en skala fra 0 til 10? Denne rangeringen kalles Google PageRank eller bare forkortet PR.

Hva er Google PageRank

Det er et slags system som Google bruker for å rangere sider på søkemotoren. Altså når de velger hvilke sider som kommer langt oppe eller langt nede på søkeresultatet. Det fungerer i prinsippet som en slags linkrangering. Jo flere som linker til siden din, jo høyere rangering får du. Hvordan utregningeen fungeer rent matematisk sett, er det visst ingen som vet.

google

Hvordan fungerer det?

Det er i grunne inen andre enn Google som vet nøyaktig hvordan rangeringsystemet fungerer. Det vi vet er at dette er et av flere verktøry som Google bruker når de skal avgjøre hvor viktig en nettside er. Når noen har linket til siden din, så har de på en måte gitt den en stemme. Jo flere stmmer du har, jo viktigere anses siden din for å være. Det skal også ha betydning hvilke sider som linker til deg. Det vil si at dersom en side med høy rang linker til en side med lav rang, vil siden med lav PR få fordeler av å ha blitt linket på en side med høy PR. Tilsvarende fordeler får man ikke dersom sidene som linkes av tilsvarende rang, eller dersom en side med lav rang linker til en side med høy rang. Innholdet på sidene blir ikke vurdert i Google PageRank.

Google PageRank er viktig

Hvordan din side blir rangert på Google er viktig for trafikken din. Jo høyere opp på listen over søkeresultat du kommer, jo større sannsynlighet er det jo for at noen besøker siden din. Derfor er Google PageRank, hvordan det fungerer og hvordan det kan påvirkes alltid et populært tema.

Slik fungerer skalaen

0-1Lav rangering

2 Moderat rangering

3-4 Bra rangering

5-6 Svært bra rangering

7-9 Topp rangering

10 Perfekt

Sjekk din Google PageRank her

Her kan du sjekke hvilken PageRank din side har. Eller en hvilken som helst annen side!

 

Check Page Rank of your Web site pages instantly:This page rank checking tool is powered by PRChecker.info service

Legg inn en kommentar