Skal vi ta en øl?

Vi har vel alle spurt eller blitt spurt “Vil du være med og ta en øl?” eller “Skal vi ta et par øl?”
Men som regel blir det ikke en øl eller et par. Det blir alltid mer. Og noen ganger mye mer.

En øl

Jeg og Janne liker å ta oss “en øl” på byen. Og gjerne på en ukedag. Da er det mindre folk, og de er ikke så overstadig beruset som i helga.

Vi er heller ikke så flinke til å ta en eller et par øl. Det blir alltid litt mer enn det. Vi har prøvd å begynne tidlig, for å avslutte tidlig. Det virker motsatt. Da blir det bare tid til mer øl.

Utepils

I dag har de meldt 22 grader og sol i Stavanger. Da må vi jo ha utepils.

Visste du forresten at utepils er et norsk fenomen?
Ordet “utepils” finnes kun på norsk. De drikker selvsagt utepils i andre land også. Men i andre land må de bruke opp til flere ord for å beskrive det å ta en utepils.

Engelsk: A beer you drink outside (en øl du drikker utendørs).

20160410_134256

Janne og jeg hadde årets første utepils 17. mars. Det var sol, masse liv og god stemning. Men når sola forsvant ble det fort kaldt og vi måtte trekke oss inn.

Verdens billigste halvliter

Å ta seg en øl ute på pub i Norge er dyrt. Og skal du drikke ute hele kvelden vil det svi godt i lommeboken. Du må ut med 70,–100,- for en “halvliter” (som da ikke er en halvliter, men gjerne 0,4 l)

øl1

Verdens billigste halvliter finner du i Moldova, som er det fattigste landet i Europa. Her koster en halvliter på puben bare 6 kroner. Landet har for øvrig ingen turistattraksjoner eller strender. I det mer turistvennlige Bulgaria koster halvliteren derimot 9 kroner.

Hjemturen

Når du er ferdig med å ta “en øl”, er det herlig om noen kan kjøre deg helt hjem til døren.
Last ned Haxi Appen eller appen GoMore, som er en app for samkjøring eller kompiskjøring. Bestill tur og blir kjørt til døren.

Dagen der på

Husk at bakrus blir verre med alderen. Når vi blir eldre, erstattes noe av muskulaturen i kroppen vår med fett. Muskler er alkoholdrivende, og gjør at du tåler mer. En reduksjon av muskulaturen medfører altså at alkoholen blir mer konsentrert i kroppen. Og bakrusen blir sterkere.

Festsanger

Skal du i bursdag, i bryllup eller andre festligheter og trenger en sang for å løfte stemningen, kan du bestille det her.

festsang

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar