Slik fjerner du maskeringstape som sitter fast

Når vi maler er det viktig at vi først maskerer grundig. Da bruker vi ofte maskeringstape, og taper
dørhåndtak, lister eller rundt vinduer. Vi taper det som ikke skal males for at resultatet skal bli best mulig. Og når vi er nøye med maskeringen, går malingen mye raskere etterpå. Men å maskere grundig tar tid, og etterpå skal vi som regel ha to strøk med maling før maskeringstapen kan fjernes. Og da er det ofte for sent. Tapen sitter fast, og det blir en vanskelig å tidkrevende jobb å få fjernet den. Her skal du få noen gode tips.

Hvor lenge kan maskeringstapen stå

De fleste maskeringstaper kan stå i 5-14 dager før de blir vanskelige å fjerne. Hvor lenge tapen kan maskering2stå kommer an på hvilket merke det er.

Fjern med varme

Når tapen sitter fast, er det enklest å bruke varme for fjerne den. De profesjonelle bruker varmluftpistoler, men slikt har ofte ikke vi privatpersoner tilgjengelig. Derimot har de fleste av oss en hårføner, og det fungerer også. Bruk sterkeste varme, og føn langs tapen en par ganger før du forsøker å fjerne den.

Fjern restene med vodka

Når du har fjernet tapen, sitter det ofte noen rester igjen. Disse kan du fjerne med sprit. Bruk teknisk maskeringsprit eller rett og slett vodka. Ha spriten på litt bomul, og press den mot taperesten i noen sekunder før du begynner å gni den bort. Noen vil mene at dette er sløsing med god alkohol, men du blir i hvert fall kvitt maskeringstapen..

Alternativer til maskeringstape

Noen velger å unngå å bruke maskerinstape. Det vil si at de tar av lister, dørhåndtak og kontakter før de maler. Lister kan mases separat før de settes på igjen. Det går også an å bruke aluminiumsfolie til å maskere med rundt dørhåndtak og enkelte andre steder.

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Legg inn en kommentar